Medborgarinstitutet

Välkommen till Medborgarinstitutet i Kyrkslätt!

Medborgarinstitutet i Kyrkslätt är ett tvåspråkigt institut som är öppet för alla och som ordnar undervisning på mer än 40 undervisningsställen i Kyrkslätt och Sjundeå.

Vi ordnar undervisning i språk, konst, handarbete, samhälleliga ämnen, informations- och kommunikationsteknologi, hälsa och välfärd samt motion och dans. 

Dessutom kan man avlägga studiehelheter inom öppna universitetet samt delta i undervisning i barnens handarbetsskola i enlighet med grunderna i läroplanen för grundläggande konstundervisning.


Sommarterminens kurser börjar!

Bekanta dig med sommarterminens broschyr HÄR.

Ytterligare information om kurserna och anmälan HÄR.


Öppna universitetets utbud vid Kyrkslätts medborgarinstitut under läsåret 2018-2019

Läs mera om studierna HÄR.

Anmälning till studier fr.o.m. må 11.6.2018 kl. 8.00 https://opistopalvelut.fi/kirkkonummi/ eller per telefon 040 126 9312 (må-to 14-16, fre 9-11).

Ytterligare information om studierna: Kyrkslätts medborgarinstituts planeringslärare Anni Henricson anni.henricson@kirkkonummi.fi, 050 4143434.


Kommuninvånares kursönskemål

Hurudan kurs i medborgarinstitutet skulle du vilja delta i läsåret 2018-19? Lämna ditt önskemål HÄR.Fotograferingstävling KAUnis KIrkkonummi har avgjorts!

Fotograferingstävlingens vinnare Mia Johansson fotograferade en hjort med ståtliga horn som kikar fram i en rypsåker. Platsen är Karlsvik i Kyrkslätt.

Bedömningsrådet bestod av personal från Medborgarinstitutet och Bildkonstskolan. Rådet valde vinnarbilden pga. dess säregenhet, roliga perspektiv och starka visualitet. Landskapet är förenklat och känslan av utrymme föds av rypsens kraftigt gula blomning. Hjorten är mycket vanlig i Kyrkslätt och illustrerar därmed utomordentligt dess lokala prägel. Landskapets enkelhet styr uppmärksamheten till djurets nyfiket intresserade blick. Är fotografen och hjorten bekanta från förr eller uppkom kontakten i den stunden och oförutsett? Landskapet är otypiskt, roligt och väcker en kittlande känsla av vad åkern kan gömma och hur Finlands mångsidiga natur är full av överraskningar.

 

Följ med medborgarinstitutet på Facebook.

Följ med medborgarinstitutets konsthantverksgrupper på Instagram.

Medborgarinstitutets kansli

Besöksadress: Kyrkstallsvägen 1 A, vån. 2, 02400 Kyrkslätt
[karta]

Postadress: PB 20, 02401 Kyrkslätt

Telefon: 040 126 9312

E-post: opistot@kirkkonummi.fi

Kansliet betjänar må-to kl. 14−16 och fr kl. 9−11.
Under övriga tider enligt överenskommelse.

OBS! Kansliet är stängt på skärtorsdag 29.3.2018 och på Valborgsmässoafton 30.4.2018