Medborgarinstitutet

Välkommen till Medborgarinstitutet i Kyrkslätt!

Medborgarinstitutet i Kyrkslätt är ett tvåspråkigt institut som är öppet för alla och som ordnar undervisning på mer än 40 undervisningsställen i Kyrkslätt och Sjundeå.

Vi ordnar undervisning i språk, konst, handarbete, samhälleliga ämnen, informations- och kommunikationsteknologi, hälsa och välfärd samt motion och dans. 

Dessutom kan man avlägga studiehelheter inom öppna universitetet samt delta i undervisning i barnens handarbetsskola i enlighet med grunderna i läroplanen för grundläggande konstundervisning.


ANMÄLAN

Anmälan till alla kurser, utom vårterminens motionskurser, är öppen.
Anmälan till vårterminens motionskurser öppnar må 3.12 kl. 8.00.

Ytterligare information om kurserna och anmälan HÄR.

Bekanta dig med höstens kurser HÄR.

Medborgarinstitutet har höstlov vecka 42 (15.-19.10) utom veckoslutskurser och höstlovskurser Kuvat liikkeelle (022001) och Syysloman teatteripläjäys! (031007) som träffas som vanligt. 

Ha skönt höstlov!

Syksy


Öppna universitetets utbud vid Kyrkslätts medborgarinstitut under läsåret 2018−2019

Psykologian perusopinnot (15 sp)

- anmälning och mera information HÄR.

Erityispedagogiikan perusopinnot (25 sp)

- amälning och mera information HÄR.

Anmälning till studier fr.o.m. må 11.6.2018 kl. 8.00 https://opistopalvelut.fi/kirkkonummi/ eller per telefon 040 126 9312 (må−to 14−16, fre 9−11).


Kommuninvånares kursönskemål

Hurudan kurs i medborgarinstitutet skulle du vilja delta i läsåret 2018−19? Lämna ditt önskemål HÄR.Fotograferingstävling KAUnis KIrkkonummi har avgjorts!

Fotograferingstävlingens vinnare Mia Johansson fotograferade en hjort med ståtliga horn som kikar fram i en rypsåker. Platsen är Karlsvik i Kyrkslätt.

Bedömningsrådet bestod av personal från Medborgarinstitutet och Bildkonstskolan. Rådet valde vinnarbilden pga. dess säregenhet, roliga perspektiv och starka visualitet. Landskapet är förenklat och känslan av utrymme föds av rypsens kraftigt gula blomning. Hjorten är mycket vanlig i Kyrkslätt och illustrerar därmed utomordentligt dess lokala prägel. Landskapets enkelhet styr uppmärksamheten till djurets nyfiket intresserade blick. Är fotografen och hjorten bekanta från förr eller uppkom kontakten i den stunden och oförutsett? Landskapet är otypiskt, roligt och väcker en kittlande känsla av vad åkern kan gömma och hur Finlands mångsidiga natur är full av överraskningar.

 

Följ med medborgarinstitutet på Facebook.

Följ med medborgarinstitutets konsthantverksgrupper på Instagram.

Medborgarinstitutets kansli

Besöksadress: Kyrkstallsvägen 1 A, vån. 2, 02400 Kyrkslätt
[karta]

Postadress: PB 20, 02401 Kyrkslätt

Telefon: 040 126 9312

E-post: opistot@kirkkonummi.fi

Kundtjänst per telefon må, ti och to kl. 13 - 16.
Kansliet är öppet må 3.12.2018 kl. 8 - 15. Under övriga tider enligt överenskommelse.