Orkestrar

En väsentlig del av musikstudier är sammusicering.
De som spelar stråk- eller blåsinstrument vid Kyrkslätts musikinstitut har flera grupper för musiker på olika nivåer.

STRÅKORKESTRAR

Musikinstitutet har tre stråkorkestrar: Taikajouset (dir. Riikka-Tiina Rahikainen), Sonore (dir. Laura Airola) och Kammarorkester (dir. Tuomas Törmi). De som spelar stråkinstrument inleder sitt orkesterarbete i Taikajouset ungefär under sitt tredje studieår. När kunskaperna ökar flyttar de till Sonore och senare till Kammarorkestern, vars musiker är i huvudsak elever på grundskolans högre klasser eller gymnasieelever.

Info (PDF) - Taikajouset

Info (PDF) - Sonore

Info (PDF) - Musikinstitutets kammarorkester

KAMARIORKESTERIN HARJOITUKSET PERUTTU MAANANTAI 20.9.

BLÅSORKESTRAR

I Kyrkslätts musikinstitut fungerar tre blåsorkestrar. Kimalainen (dir. Hanna Nikamaa) är den första orkestern för musikinstitutets blåsare. I Kimpo (dir. Jenni Suhonen) spelar musiker som redan fått lite erfarenhet.

Info (PDF) - Kimalainen

Info (PDF) - KIMPO

Kirkkonummen puhallinorkesteri f.d.Lappböle Hornkapell (dir. Jenni Suhonen) är en blåsorkester för blåsare i alla åldrar. Den traditionella orkestern leds av Arttu Sipilä, och den fungerar nuförtiden som samarbete mellan Kyrkslätts musikinstitut och Kyrkslätts medborgarinstitut. Lappböle Hornkapell är således den enda av musikinstitutets orkestrar där även andra än musikinstitutets blåsare spelar. Ytterligare information och anmälningar av de som inte studerar vid musikinstitutet via medborgarinstitutet. 
 

Musikinstitutets kansli

Besöksadress: Kyrkstallsvägen 1 A, vån. 2, 02400 Kyrkslätt
[karta]

Postadress: PB 20, 02401 Kyrkslätt

Telefon: 040 126 9312

E-post: opistot@kirkkonummi.fi

Kundtjänst per telefon må, ti och to kl 13-16: 040 126 9312

Kansliet är öppet enligt överenskommelse.