Orkestrar

En väsentlig del av musikstudier är sammusicering.
De som spelar stråk- eller blåsinstrument vid Kyrkslätts musikinstitut har flera grupper för musiker på olika nivåer.

STRÅKORKESTRAR

Musikinstitutet har tre stråkorkestrar: Taikajouset (dir. Päivi Kyröjärvi), Sonore (dir. Marja Korpela) och Kammarorkester (dir. Tuomas Törmi). De som spelar stråkinstrument inleder sitt orkesterarbete i Taikajouset ungefär under sitt tredje studieår. När kunskaperna ökar flyttar de till Sonore och senare till Kammarorkestern, vars musiker är i huvudsak elever på grundskolans högre klasser eller gymnasieelever.

Info - Taikajouset

Info - Sonore

Info - Kammarorkester

BLÅSORKESTRAR

I Kyrkslätts musikinstitut fungerar tre blåsorkestrar. Kimalainen (dir. Milla Kaarto) är den första orkestern för musikinstitutets blåsare. I Kimpo (dir. Jenni Suhonen) spelar musiker som redan fått lite erfarenhet.

Info - Kimalainen

Lappböle Hornkapell (dir. Arttu Sipilä) är en blåsorkester för blåsare i alla åldrar. Den traditionella orkestern leds av Arttu Sipilä, och den fungerar nuförtiden som samarbete mellan Kyrkslätts musikinstitut och Kyrkslätts medborgarinstitut. Lappböle Hornkapell är således den enda av musikinstitutets orkestrar där även andra än musikinstitutets blåsare spelar. Ytterligare information och anmälningar av de som inte studerar vid musikinstitutet via medborgarinstitutet. 
 

Anmälming till blåsorkestern Lappböle Hornkapell

Musikinstitutets kansli

Besöksadress: Kyrkstallsvägen 1 A, vån. 2, 02400 Kyrkslätt
[karta]

Postadress: PB 20, 02401 Kyrkslätt

Telefon: 040 126 9312

E-post: opistot@kirkkonummi.fi

Kansliet håller stängt under sommaren 20.6-4.8.2019.
Kansliet är öppet                         må, ti och to kl. 13-16 

Under övriga tider enligt överenskommelse.