Vinnaren i cykelveckans fototävling i Kyrkslätt har valts

24.11.2020 15:40

Kategori: Boende och miljö Idrott och friluftsliv Info, kundtjänst, beslutsfattande och förvaltning Fritid Gator och vägar

Temat i cykelveckans fototävling var ett foto om cykling från Kyrkslätt med temat ”Ha roligt med cykling”. Till fototävlingen, som ordnades av kommunens arbetsgrupp för säker och hållbar trafik, kom det in 13 foton av 10 olika personer. Foton har tagits i olika delar av Kyrkslätt både i stadsmiljön och i naturlandskap. Till vinnare valdes ett foto från Lotsberget på Porkala udd. Det skickades av Anu Ylämurto. Ett stort grattis till Anu för ett mycket lyckat foto som förmedlar cykelglädjen!

Det vinnande fotot ger galant uttryck åt cykelglädje och njutning förenat med motion och natur. – På fotot förenas cykelglädjen praktfullt med solnedgången vid havet. Platsen där fotot togs, dvs. Porkala udd, representerar Kyrkslätt som bäst, för den framhäver bra Kyrkslätts närhet till havet och naturobjektens nåbarhet med cykel, berömmer ordföranden för kommunens arbetsgrupp för säker och hållbar trafik Marko Suni.

Vi har personligen varit i kontakt med vinnaren i fototävlingen för att leverera priset. Ett stort tack också till alla andra som deltagit i fototävlingen!

I fototävlingen frågades också hur det är att cykla i Kyrkslätt, och deltagarna fick skicka hälsningar till Kyrkslätts arbetsgrupp för säker och hållbar trafik. Cyklingen i Kyrkslätt fick positiv respons av dem som deltog i fototävlingen. Man önskar ändå fler rutter för fritidscykling och terrängcykling. Också de nya cykelställen fick beröm, flera sådana önskas i fortsättningen på platser som cyklisterna favoriserar. Arbetsgruppen för säker och hållbar trafik tackar för hälsningarna och främjar även i fortsättningen cykling och andra hållbara färdsätt i Kyrkslätt.

Fotot från Porkala udd som vann fototävlingen. Bild: Anu Ylämurto

På fotot förenas cykelglädjen praktfullt med solnedgången vid havet.