Vi stöder barnfamiljerna på många sätt också under undantagsförhållandena

27.04.2020 14:53

Kategori: Service Vård- och omsorgsväsendet

Kommunens socialarbete för barnfamiljer hjälper kommuninvånarna på många sätt också under undantagsförhållandena. Vi har ökat telefonrådgivningen, och man får tag på oss vardagar kl. 8-15 på följande telefonnummer: 040 573 9193 och 050 588 0990. Man kan ringa oss vid både små och stora bekymmer. Ta modigt kontakt!

Även om vi tillsvidare skurit ner arbetet som utförs hemma hos familjerna, hjälper vi fortfarande familjerna på många olika vis: vi går ut med barnen, stöder föräldrarna i utmaningar med barnuppfostran och kan gå och handla vid behov.

Be om hjälp-knappen gör det lättare att ta kontakt

Man kan be om hjälp också via knappen Be om hjälp på kommunens webbplats. Genom att klicka på knappen kan man be om hjälp eller service, lämna en begäran om att vi ska ta kontakt eller ställa en fråga.  Du kan ta kontakt till exempel om du behöver stöd för vardagen i barnfamiljen eller om du vill prata med någon eller fråga råd om föräldraskap, familjeliv eller dina barn.

Man kan skicka en begäran om hjälp när som helst varifrån som helst. Vi lovar att ringa upp inom 1–3 vardagar.  Uppgifterna du gett behandlas av experter vid Kyrkslätts kommuns familjetjänster. Vid behov för de din fråga vidare till den rätta instansen som svarar dig inom 1–3 dagar.

Nättjänsten Be om hjälp öppnades i början av april ifjol.  Under året togs det kontakt 144 gånger och begäran om hjälp har styrts vidare till kommunens olika tjänster. Med hjälp av Be om hjälp-knappen är det lättare att kontakta vård- och omsorgssektorns tjänster och få hjälp snabbare.

Be om hjälp!