Veckan för barnets rättigheter: Vi tar med oss möjligheten att bekanta sig med hobbyer nära barnen i Kyrkslätt

17.11.2021 14:29

Kategori: Ungdoms- och idrottstjänster Barn Unga Barnvänlig kommun

HobbyHjältarna träffade 177 elever i Kartanonrannan koulu

Torsdag 11.11.2021 fick eleverna i årskurserna 1–6 i Kartanonrannan koulu bekanta sig med olika hobbyer på HobbyHjältarna-evenemanget. Barnen bekanta dig med bl.a. fotbollshobbyn genom olika lekar där man lekte med bollen. De fick också bekanta dig med innebandy, där olika utmaningar med bollen och klubban i färdighetscornern krävde koncentration. Till sist fick barnen pröva på färdigheter som de lärt sig i fotbolls- och innebandyträningarna i spelets tecken. Dessutom presenterades Hobbybilen med bl.a. bågskytte, frisbeegolf samt en tre i rad-uppgift som krävde slutledningsförmåga.

Anna barn deltog ivrigt och energiskt i alla kontroller, också de barn för vilka grenarna till en början var obekanta. Barnen fick information om ungdomslokalsverksamheten, Hobbybilen och avgiftsfria MyHobby- och TALENT-grupper att ta med sig hem i skolväskan. I broschyren berättades dessutom hur barnen kan inleda en ny hobby i FC Kirkkonummi eller Kirkkonummi Rangers.

HobbyHjältarna-evenemanget ordnades av Kyrkslätts kommuns fritidstjänster (kulturtjänsterna, bibliotekstjänsterna, ungdoms- och idrottstjänsterna samt medborgarinstitutet, musikinstitutet och bildkonstskolan) tillsammans med fotbollsföreningen FC Kirkkonummi och innebandyföreningen Kirkkonummi Rangers.

HobbyHjältarna-verksamheten är en del av den avgiftsfria hobbyverksamheten för barn och unga i Kyrkslätts kommun. Läs mer om den avgiftsfria hobbyverksamheten på adressen www.kyrkslatt.fi/fritid.

I bilden: Fc Kirkkonummi rf Aarne Sulg och Kirkkonummi Rangers rf Sebastian Fager-Pintilä

Ytterligare information:

Hobbykoordinator Cecilia Durchman  harrastustoiminta@kirkkonummi.fi  eller tfn 0400 752 294

Innebandyföreningen Kirkkonummi Rangers ry: www.kirkkonummirangers.fi

Fotbollsföreningen FC Kyrkslätt rf: www.fckirkkonummi.net

Barnets rättighetsvecka