Vattenhjältarna intog simhallen 14.5.

17.05.2018 12:03

Kategori: Ungdoms- och idrottstjänster Barnvänlig kommun

Måndagen 14.5 fylldes simhallen av elever i årskurserna 4–6, då sammanlagt 357 skolelever samlades till ett evenemang om vattensäkerhet. Eleverna fick pröva på olika färdigheter vid fem kontroller. Hos Porkala Sjöräddare övade eleverna på att ta på sig flytväst på rätt sätt och att simma med västen på  och rädda sig. Gladius Kirkkonummi ry:s instruktörer visade skoleleverna hur de hoppar tryggt i vattnet och räddar vännen på rätt sätt. Under ledning av Västra Nylands räddningsverks utbildare lärde eleverna sig bl.a. att vända någon i stabilt sidoläge och fick bekanta sig med mobilappen 112. Kantvikin purjehtijat erbjöd skoleleverna information och färdigheter i att segla bl.a. med hjälp av optimistjolle. 

Evenemanget Vattenhjältar har redan blivit en tradition i Kyrkslätt. Utan samarbete med lokala företag och organisationer skulle evenemanget inte lyckas.

”Evenemanget Vattenhjältar har en positiv atmosfär och jag är väldigt tagen över attityden med vilka de lokala arrangörerna deltog i evenemanget. Många aktörer ordnade en ledig dag från sina arbetsplatser för att kunna delta med barnen kring temat vattensäkerhet. Ett stort tack också till Koululiikuntaliitto, som bl.a. bidrog med material och skötte anmälningarna. Ungdoms- och idrottstjänsterna tackar alla instanser för deras medverkan, nästa år gör vi om det!” säger idrottsinstruktör Rami Kosonen, som ansvarade för evenemanget.

I Kyrkslätts Vattenhjältar deltog Koululiikuntaliitto, Porkala Sjöräddare, Gladius Kirkkonummi ry, Västra Nylands räddningsverk, Kantvikin purjehtijat och ungdoms- och idrottstjänsterna. Projektet stöds av Reijo Rautauoman säätiö.

Kantvikin purjehtijat ry                                                          

Gladius Kirkkonummi ry

Porkala Sjöräddare

Västra Nylands räddningsverk

iloinen vesisankari