Vårkarneval

27.04.2019 10:00 - 27.04.2019 13:00

Kategori: Kultur Ungdoms- och idrottstjänsterIdrott och sport Barn Bibliotek Musikinstitut Medborgarinstitutet Bildkonstskola Unga SeniorerFritid

Välkommen till fritidstjänsternas vårkarneval! På karnevalen finns det program för hela familjen. Kom och njut av uppträdanden och utställningar och av att göra själv.

Prova på-verkstäder

Kom och prova på olika slags instrument, språk, handarbeten, pyssel, sumobrottning, softgolf, att trumma på hinkar, flossa, stretcha eller på nack- och ryggjumpa eller pardans. Samtidigt kan du samla stämplar i ditt prova på-passa. Alla som samlar sitt pass fullt med stämplar får ett litet pris.

Vävning och andra handarbeten

I år firas vävningens år och det syns också på vårkarnevalen, där elevarbeten som har producerats under medborgarinstitutets kurser visas upp. Du kan också prova på att trampa en spinnrock eller väva brickband.

Dessutom ordnas handarbets- och konstloppis, med handarbets- och konstrelaterade material och alster till försäljning.

Det ordnas också en verkstad där du kan prova på att göra tryck på en t-tröja. Trycket görs med mönster som har gjorts med en vinylskärare och trycks på en t-tröja eller annat tyg med en värmepress.

Musik hela dagen lång

I D-gymnastiksalen uppträder under dagen olika grupper från musikinstitutet och medborgarinstitutet. Under förmiddagen kan man bekanta sig med piano i auditoriet, och efter det inleds Debutanternas konsert kl. 12.

Streetfood

Ingen behöver heller gå hungrig på karnevalen, utan på området kan man köpa bl.a. hot dog, våfflor, etnisk mat och meterlakrits. 

 

Arrangör:

Kyrkslätts kommuns fritidstjänster:

  • medborgarinsitutet
  • bildkonstskolan
  • musikinstitutet
  • ungdoms- och fritidstjänsterna
  • biblioteket
  • kulturtjänsterna