Välkommen till Kyrkslättsäventyret!

14.10.2021 10:56

Kategori: Barnvänlig kommun Ungdoms- och idrottstjänster Småbarnspedagogik Info, kundtjänst, beslutsfattande och förvaltning Barn

Kyrkslättsäventyrets inspirerande illustrering lockar och bjuder in familjerna till ett äventyr till Kyrkslätts fina utflykts- och kulturresmål.

Man har valt ut 19 objekt till kartan, bl.a. de kända utflyktsmålen Porkala udd och Meiko. På kartan finns också platser som inte är lika bekanta, såsom vattentornsbackens jättegryta och Kasabergets berg och fors i Kauhala.

Gå ut i naturen eller spela brädspel

Äventyret finns permanent på Kyrkslätts kommuns webbplats. Den inspirerande illustreringen får ögonen att undersöka detaljerna, resmålsbeskrivningarna leker med ord som beskriver objekten, och basuppgifterna berättar allt väsentligt om dem.

Kyrkslätts äventyret 

Delta i Kyrkslättsäventyret genom att göra utflykter till resmålen eller genom att spela brädspelet Kyrkslättsäventyret. Anteckna ert namn i äventyrardiplomet och bekanta er med Kyrkslätts underbara utflykts- och kulturmål. Njut av att göra saker tillsammans! Varje objekt inkluderar en idrottslek som kan anpassas att utföras både inomhus och utomhus.

Kyrkslättsäventyret har genomförts inom Kyrkslätts småbarnspedagogiks projekt Rör på dig med mig!, som finansieras med ett lokalt utvecklingsunderstöd för en motionsinriktad livsstil. I genomförandet av äventyret har deltagit olika aktörer inom småbarnspedagogiken, kommunens idrotts- och kulturtjänster, underhållet, arbetsgruppen för En barnvänlig kommun och kommunutvecklingsenheten. Barn med sina vårdnadshavare har också deltagit i planeringen av äventyret.

Trevliga äventyr yhdessä – tillsammans!

Kyrkslättsäventyrets illustration: Annukka Mäkijärvi

Kyrkslätts äventyrets brädspel