Välkommen till hela familjens avgiftsfria utflyktsdag 2.9 till Meiko

29.08.2018 11:00

Kategori: Ungdoms- och idrottstjänster Fritid

Söndag 2.9 kallar Meiko naturskyddsområde barn och vuxna att bekanta sig med områdets mångsidiga natur under ledning av guider. Vi samlas kl. 10.00 på parkeringsplatsen i ändan av Korsolampivägen. Efter utfärden bjuder vi på gratis pinnbröd och varm saft på lägereldsplatsen fram till klockan 13. Ta med egen mugg!

På Meikorutten (Meikonkierros, 8,3 km) leder Porkkalan Polkus erfarna guider utflyktsdeltagarna in i områdets historia och den underbara naturen. På Storlommens rutt för barnfamiljer (Kuikankierros, 3,2 km) får deltagarna under ledning av en guide och muminfigurer bekanta sig med olika färdigheter som man behöver då man rör sig i naturen. Vem i Mumindalen är den som alltid är redo för äventyr och vem tar hand om färdkosten? Hemulen känner säkert till skogens växter och Snusmumriken rutten, men vad gör Lilla My, som alltid har rackartyg i tankarna? Med hjälp av de roliga och lärorika uppgiftspunkterna framskrider färden nästan av sig själv. Uppgifterna lämpar sig för alla åldrar. Storlommens rutt passar också familjer med barn som behöver särskilt stöd. Barnfamiljer kan också gå en kortare rutt på egen hand, för Storlommens rutt kan i sin helhet vara för lång och krävande för familjens yngsta.

I samarbete med

Kirkkonummen Urheilijat ry, Porkkalan Polku ry, Kirkkonummen Metsänkävijät ry och Kyrkslätts ungdoms- och idrottstjänster

meiko