Utfärdsdag i Meiko 10.9 fr.o.m. kl. 10.00

01.09.2017 12:16

Kategori: Idrott och friluftsliv Fritid

Rutter har märkts ut på Meiko naturskyddsområde, och kommunens ungdoms- och idrottstjänster firar med sina samarbetspartner storlommens och Meikos markerade rutter med en utfärdsdag i Finland 100-anda söndag 10.9 kl. 10.00-15.00. Vi bjuder på het dryck och pinnbröd vid Ribergets lägereldsplats.

Lägerelden sköts av Kirkkonummen Metsänkävijät, så vem som helst kan steka pinnbröd och korv. Det som serveras är begränsat, så man kan också ta med sig egen färdkost eller korv att grilla. För att spara på naturen önskar vi att deltagarna har med sig en egen mugg för heta drycker. Det går inte kollektivtrafik till området, så beakta de begränsade parkeringsplatserna då ni anländer.

Kom ihåg att ta med dricksflaska, sittunderlag, klädsel enligt väder samt bra skodon. Evenemanget börjar kl. 10 på parkeringsplatsen i ändan av Korsolampivägen. Vi delar ut kartor över området till de som vill ha, och inleder de guidade turerna kl. 10.15.

Storlommens rutt för barnfamiljer

Storlommens rutt, som riktar sig till barnfamiljer, är en 3,2 km lång runda som märkts ut med röda märken. Under promenaden får barnen bekanta sig med den höstliga naturen bl.a. med hjälp av kontroller med naturtema. Virpi Jussila från Kyrkslätts medborgarinstitut leder storlommens tur med barnfamiljerna kl. 10.15 och kl. 12.00. Avfärd från parkeringsplatsen. Varje familj får dock gå rundan i egen takt, och man kan också starta enligt egen tidtabell. Ungdoms- och idrottstjänsternas idrottsinstruktör för specialgrupper Bea Söderholm är också på plats som stöd för familjer med specialbarn.

Meikorutten för motionärer

Vi bekantar oss under ledning av Porkkalan Polku med den 8,3 km långa rutten, som märkts ut med gult. Under den längre rutten kan du njuta av naturens mångfald och underbara landskap, och kanske lyssna till historiens vingslag.

Ungdoms- och idrottstjänsterna tackar sina samarbetspartner!

Pitkospuut Meiko