Trygghetstelefontjänst

Trygghetstelefonen är ett pålitligt sätt att stödja självständigt och tryggt boende i eget hem.

Trygghetstelefonen fungerar inne i hemmet. Man behändigt bära med sig trygghetstelefonens larmknapp runt handleden eller hängande i ett band om halsen, och man kan bära den med sig då man duschar. Trygghetstelefonen kan kopplas till ett vanligt trådtelefonabonnemang eller med hjälp av en tilläggsapparat till gsm-nätet på områden där det inte finns ett trådnät.

Genom att trycka på larmknappen öppnas via trygghetstelefonen en talförbindelse till larmjouren där yrkeskunniga jourhavande ger råd och hjälper trygghetstelefonkunder 24 timmar i dygnet varje dag året runt. De jourhavande bedömer behovet av hjälp och hur brådskande det är utgående från uppgifterna man får av kunden och kundens journal samt larmhistoria. Vid behov skickas antingen en egen jourhavande inom trygghetstjänsten eller någon annan på förhand bestämd hjälp till platsen för att hjälpa.

Trygghetstelefontjänsten produceras delvis som köptjänst. AddSecure leverar apparaterna och svarar på larmen. Hemvården utför larmbesöken, som AddSecure har bedömt. Trygghetstelefontjänster beviljas till en kund på basis av bedömningen av servicebehovet. Den mest avgörande grunden för beviljande av trygghetstelefontjänst är stödjande av tryggt boende hemma. Trygghetstelefontjänsten är inkomstrelaterad. Installationen av trygghetstelefonen kostar kunden 55€/gång och den månatliga debiteringen är 25€/mån, därtill kommer månadsavgiften som uppbärs av operatorn. För ensamboende med bruttoinkomster mindre än 1 400€/mån eller par med mindre än 1 800€/mån är larmbesök avgiftsfria, om inkomstgränserna överskrids kostar larmbesöken 30€/gång. Beviljad stödtjänst antecknas i kundens service- och vårdplan.

Medborgare, De äldre
Socialtjänster - Äldretjänster
social service / hemservice

Mer information

Seniorlinjen

tfn. 040-1269 900