Testa nyrenoverade Jorvas tågstation på bilfria dagen 22.9!

21.09.2021 14:00

Kategori: Boende och miljö Gator och vägar Kollektivtrafik Info, kundtjänst, beslutsfattande och förvaltning

I Kyrkslätt har man långsiktigt satsat på kollektivtrafiken. På alla tågstationer finns cykelparkeringar och då är det lätt att göra cykling till en del av kollektivtrafikresan till jobbet, hobbyer och andra fritidsaktiviteter. Under det senaste året har man utfört betydande ombyggnadsarbete på Jorvas station för att höja resekomforten och förbättra tryggheten på stationen. De nya parkeringsområdena och trapporna togs i bruk 15.9 och perrongerna för passagerare 16.9. Stationen har dessutom fått en ny förbindelse i form av en tunnel. Mobilitetsveckan kulminerar i bilfria dagen 22.9. Dagen då bilen har ledigt är en lämplig dag att bekanta sig med den renoverade tågstationen i Jorvas.

Europeiska mobilitetsveckan har firats 16–22 september med temat: ”Hållbar mobilitet – sunt och tryggt”. Ett av temana som anknyter till det har varit motåtgärder mot covid-19. Pandemin har avsevärt minskat på användningen av kollektivtrafik i Europa och hela världen. Enligt undersökningar som utförts i Tyskland och Frankrike år 2020 har endast 0,2–1,2 procent av alla covid-19 smittfall härstammat från något slags fordon (trafik på land, i luften eller på havet). För att säkerställa trygg användning av kollektivtrafik är det dock viktigt att följa aktuella myndighetsanvisningar och bl.a. se till att hålla tillräckliga skyddsavstånd.

Kom ihåg att delta i Mobilitetsveckans fototävling senast 17.10 https://q.surveypal.com/Kuvakilpailu-fototavling-2021/language-selection

Jorvas station 15.9.2021