Spännande program för barn och vuxna under deckarveckorna i Masaby

04.11.2019 14:08

Kategori: Bibliotek

I slutet av november, då dagarna blir kortare, firar vi deckarveckor på Masaby bibliotek och fördjupar oss i de spännande berättelsernas värld. Program som inspirerats av spänningslitteratur utlovas såväl för barn som för vuxna.

Spänningstemat inleds med barn- och ungdomsboksförfattaren Jari Mäkipääs framträdanden på torsdag 14.11 kl. 10 och 11. Mäkipää berättar om författarens arbete och om hur böckerna i serien Etsiväkerho Hurrikaani blivit till. Tillställningarna är finskspråkiga och riktade till skolklasser. Förhandsanmälan sker per e-post till adressen masalan.kirjasto@kirkkonummi.fi.

Finlandssvenska Eva Frantz, som är känd för sina cozy crime spänningsromaner, besöker biblioteket måndag 18.11 kl. 18. Frantz vann priset Vuoden johtolanka för sin roman Den åttonde tärnan och Runeberg Junior-priset för Hallonbacken.

Torsdagen den 21.11 är det dags för mångsidigt program på finska för deckarintresserade vuxna. Först får vi kl. 17 spännande lästips då läsecirkeln Murharyhmäs ledare Kirsi Vaintola berättar om lockande deckare. Välkommen att lyssna om du är intresserad av spänning, men inte vet vilken bok du ska grabba tag i.

Torsdagen kulminerar kl. 18 i författare Matti Rönkäs besök. Journalisten och författaren Matti Rönkä har gett ut 10 romaner av vilka den senaste, Uskottu mies, gavs ut den här hösten. Rönkäs verk har översatts till över 20 språk och det har också gjorts en tv-serie och film av dem.

På lördag 23.11 önskar biblioteket alla små deckarnoviser välkomna till deckarverkstad kl. 10.30–12.30. I den lekfulla verkstaden följer vi ledtrådar och löser morsemeddelanden. I verkstaden kan du också pröva på att ta fingeravtryck, alltså sätta bläck på fingret och fingret på pappret. Du lämnar väl inga ledtrådar efter dig!

Under deckarveckorna samlas också läsecirkeln Murharyhmä, torsdagen den 28.11 kl. 18. Novembermånads bok är Arne Dahls Rajamaat (Utmarker på svenska). I deckarläsecirkeln för vi lättsamma diskussioner över en kopp starkt kaffe eller te. Du kan fråga efter boken på biblioteket, det behövs ingen anmälan.


Matti Rönkä, foto Liisa Valonen


Eva Frantz, foto Marica Rosengård

Spännande program för barn och vuxna under deckarveckorna i Masaby