Sommarverksamhet för barn och unga ger glädje, kompisar och trygga vuxna

29.05.2020 07:15

Kategori: Ungdoms- och idrottstjänster

Sommarverksamheten för barn och unga börjar nästa veckas måndag. Sommarverksamheten ordnas så att vi följer myndigheternas anvisningar och säkerheten tryggas bland annat genom begränsning av antalet kunder, säkerhetsavstånd och hygienanvisningar. De mycket populära sommarklubbarna i Masaby och graffitilägret som ordnas de två första veckorna i juni är redan fullbokade, men det finns ännu plats i klubbarna och på lägren i juli och augusti. Verksamheten är avgiftsbelagd.

I sommarklubbarna i Veikkola och Masaby får barnen röra på sig utomhus och inomhus, prova på kreativitet i hantverk och njuta av andra barns sällskap under ledning av yrkesskickliga handledare. På teaterlägret bekantar vi oss med hemligheterna bakom skapandet av teater genom lek och övningar. Dessutom får barnen också bearbeta dramatisk text.  Ytterligare information och anmälan i det elektroniska anmälningssystemet eller genom att ringa ungdoms- och idrottstjänsternas kansli tfn 040 126 9404

Gratis pop-up-verksamhet på ungdomsgårdarna, patrullerande ungdomsarbete och Hobbybilen turnerar

Förutom klubbar och läger ordnar vi gratis sommarverksamhet. Hobbybilen turnerar i kommunen, också på glesbygdsområden och erbjuder möjligheter att prova på olika hobbyredskap och för hobbymöjligheterna närmare barnen. Dessutom ordnar vi pop-up-ungdomsgårdsverksamhet, som öppnar ungdomslokalerna i Masaby och Veikkola för barn och unga. Tidpunkterna för Hobbybilen och pop-up-ungdomsgårdsverksamheten publiceras nästa vecka på sidan https://www.kyrkslatt.fi/fritidsverksamhet-for-barn-och-unga.

Ungdomsarbete på spåret tar ungdomsarbetarna till ungdomarna. Ungdomsarbetarna rör sig särskilt längs kustbanan (Kyrkslätt-Esbo-Grankulla-Helsingfors) och i köpcentren. Ungdomsarbetarna rör sig då de unga rör sig, alltså i huvudsak kvällar och veckoslut.

Välkommen med i sommarverksamheten för barn och unga!

Ytterligare information:

ansvarig ungdomsledare Joni Laine, fornamn.efternamn(at)kirkkonummi.fi, 040 511 8172

Sommarveksamhet i ungdomsteater