Sommarutställningen i Konststugan startade

09.07.2019 10:54

Kategori: Fritid Kultur

Vernissagen av sommarutställningen i Konststugan, som upprätthålls av Kyrkslätts Konstförening, hölls under veckoslutet 6–7 juli 2019. Onsdagen den 10 juli 2019 ordnades ett nationellt målerievenemang i stugan.

Konststugan omges av enorma tiotals år gamla rosor som sträcker sig ända till äppelträdens kronor. Redan vid stugdörren fanns ett väldigt konstverk, och stugans stuprännor var roligt belagda.

”Den gamla byggnaden räcker bra till för Konstföreningens behov. Vi kan här ordna utställningar och konstkurser och andra evenemang, av vilka de en aning konstnärliga dassloppisarna är ett gott exempel, berättar ordföranden för Konstföreningen Tarja Perkko.

Konststugan är en viktig kanal för medlemmarna också för försäljning av konst och hantverk. Lördagen den 6 juli 2019 pågick försäljningen ända till de sista minuterna, då en familj köpte en käpphäst som gjorts av den yngsta hantverkaren på försäljningsutställningen.

Till årets populäraste evenemang hör utöver sommarstugan även Påskstugan och Julstugan, då besökarna finner många goda julklappstips i stugan. Konstutställningen som ordnas varje år för barn är också populär bland daghemsgrupperna och de lägre årskurserna.

Till Konstföreningens verksamhet hör också gemensamma utfärder till konstutställningar eller till exempel för att måla ute i det gröna, vilket skedde onsdagen den 10 juli 2019, då Kyrkslätts konstgäng begav sig från stugan för en gemensam målningsutfärd i kyrkparken.

Beredningen av Kyrkslätts kulturstrategi, som blir färdig nästa år, är i full gång, vilket stöttas av projektsekreteraren för kulturtjänsterna Jari Kallios sommarturné i kommunens kulturobjekt. Nu var det dags för Konststugan.

http://kirkkonummentaideyhdistys.weebly.com

https://www.facebook.com/kulttuurikirkkonummi

 

Taidemökki