Ristin maa -Finland 100 år

18.11.2017 16:00- 18:00
Veikkolan koulu, Skolstigen, 02880 Veikkola

Kategori: Finland 100 årFritidKultur

Veikkolan koulu, Skolstigen, 02880 Veikkola

Jippii-kören och King´s Kids-dansarna ordnar en riksomfattande konsertturné Ristin maa som en del av det officiella programmet under jubileumsåret Finland 100.  På olika håll i Finland ordnas under året ungefär 150 allkristna Ristin maa-konserter. Konsertprogrammet är uppbyggt kring temat Finland 100. Ristin maa-evenemangen började i Åbo i Mikaelskyrkan 1.1.2017 och fortsätter hela året. Ristin maa-konserter ordnas bl.a. i konsertsalar, kyrkor, idrottshus, skolor och åldringshem. Vid konserterna uppträder barnkören och orkestern Jippii samt dansgruppen King´s Kids.

På Ristin maa-konsertens program finns bl.a. Finlandia-hymnen, Laulu Suomelle och Jippii-sånger som passar temat. En del av de nya sångerna har tonsatts av 15-åriga Nyyti Rahkonen från Veikkola. Vid konserten hör vi också president Kyösti Kallios bön. Med sångernas hjälp påminns vi om Finlands kristna rötter - året 2017 är ju också reformationens 500-årsjubileum - med blicken inriktad på barnen och framtiden.

Konsertens program är uppbyggt kring temat Finland 100 och i sångerna ljuder glädjens budskap sjunget av barnen. Jippii-sångarna i gula tröjor håller konserter under året i skolor, daghem, åldringshem, kyrkor, köpcentrum och torg.  För barnfamiljer ordnas också Finland 100-födelsedagar och pysselevenemang för barn. Det är fritt inträde till Ristin maa-evenemangen och de är lämpliga för hela familjen.

Ytterligare information på finska här.