Pop-up-vaccinationsställe i Kirkkonummen ostari 4.9.2021

24.08.2021 10:24

Kategori: Coronasituationen Service Vård- och omsorgsväsendet

På coronavaccinationsstället i Kirkkonummen ostari ordnas en möjlighet för alla över 12 år att få den första dosen coronavaccin utan tidsbeställning lördag 4.9.2021 kl. 9–15. Ta med ditt FPA-kort eller ditt identitetsbevis. Observera att antalet vaccindoser är begränsat.

Tidigareläggning av tiden för boostervaccineringen  

Du kan ta boosterdosen till coronavaccineringen tidigast åtta veckor efter den första vaccineringen. Vi rekommenderar att du gör tidsbokningen och eventuella ändringar av tidsbokningen via Coronavaccinbokning.fi. Du kan ändra vaccinationstiden också per telefon 09 2968 3401. Våra telefontjänster är tidvis stockade.

Coronavaccinationer i Kyrkslätt

Coronavaccinationerna i Kyrkslätt har framskridit väl. Över 80 % av personer över 50 år har redan ett skydd som ges av två vaccin. I samband att skolorna började vaccinerades cirka hälften av eleverna i åldern 12–15 år.

Målet med vaccineringen är att ge en så stor del av befolkningen som möjligt ett skydd som ges av två vaccin för att förebygga allvarligt insjuknande och spridning av smittkedjorna och för att det ska bli möjligt att avveckla begränsningarna.

 

""