Pikkuyrittäjät i Kyrkslätt lyfter fram glädje och energi torsdag 29.11.2018

28.11.2018 10:46

Kategori: Utbildning Barn Företagande

Eleverna i klasserna 5-6 i Vuorenmäen koulu och Veikkolan koulu har under hösten som en del av undervisningen i skolan övat på att ta fram en företagsam inställning och på ett lekfullt sätt bekantat sig med arbetslivet och företagande. Det här läsåret har kursen Pikkuyrittäjät varit det mest populära tillvalsämnet där man studerat i tre olika grupper under ledning av tre lärare, Tiina Ilander, Riika Tuomikoski och Kai Pajukangas. Barnen har inom det avgiftsfria studieprogrammet grundat egna företag som fungerar med riktiga pengar och snart når projektet sin kulmen. Barnens fördomsfrihet och glädje smittar garanterat av sig.

Pikkuyrittäjäts tillvalsgrupper i femte klassen i Veikkolan koulu och Vuorenmäen koulu ordnar torsdag 29.11 en avslutningsdag som hör till kursen. De små företagarna berättar om sina företag och säljer sina produkter och tjänster i Vuorenmäen koulus entréhall kl. 9.30 - 11.00 och i Veikkolan koulus huvudentréhall kl. 12.30 - 14.10. Kartanonrannan koulus Pikkuyrittäjät ordnar sin försäljning fredag 30.11 i Iso Omena kl. 11 - 15 framför Viikinkiravintola Harald.

Läs också Kyrkslätt är årets Pikkuyrittäjät-kommun år 2018

Pikkuyrittäjät har redan haft sammanlagt över 30 000 små företagare omkring i Finland. Man kan till och med kalla det ett fenomen.

Pikkuyrittäjät är en del av verksamheten inom en förening utan vinstsyfte.

Enbart under den här hösten har programmet Pikkuyrittäjät nått nästan 8 000 barn. pikkuyrittajat.fi/esittely/

I oktober belönades Pikkuyrittäjät i USA som Europas bästa program i företagsamhetsfostran: https://nuoriyrittajyys.fi/2018/euroopan-ykkonen/

Via den här video kan du bekanta dig med Pikkuyrittäjäts avslutning som ordnades förra våren i Esbo.

You must approve to our use of cookies to view this content. 

Pikkuyrittäjät