Pelle Svanslös ute på äventyr i biblioteket på Kyrkslättsdagen

09.08.2019 14:23

Kategori: Kyrkslättsdagarna Bibliotek

På Kyrkslättsdagen, lördag 24.8 kl. 10-14, utlovas det mångsidigt program för hela familjen på bibliotekets verksamhetsställen i centrum. På programmet syns årets tema för Kyrkslättsdagarna, ”Titta på Kyrkslätt”, samt den eviga barnfavoriten Pelle Svanslös, som firar sitt 80-årsjubileum.

Under Kyrkslättsdagen kan du stöta på en helt levande Pelle Svanslös, för han är ute på äventyr på huvudbiblioteket, i Mesta och i bokbussen Ella. Om du lyckas hitta Pelle kan du ta en selfie med honom om du vill.

På huvudbiblioteket kan du bekanta dig med platser i Kyrkslätt genom att kika i ett titthål. Du ska försöka känna igen var i Kyrkslätt fotona är tagna. Bland alla som svarat lottar vi ut 3 bibliotekskassar.

På Kyrkslättsdagen kan du komma med namnideéer för det nya bibliotekshuset. Vi söker ett lämpligt namn för bibliotekshuset som ska stå färdigt 2020 genom att ordna en idétävling som startar på Kyrkslättsdagarna och som pågår till slutet av september. Du kan delta i idétävlingen genom att fylla i ett webbformulär. Fr.o.m. 23.8 finns det en länk till formuläret på bibliotekets webbsidor.

På huvudbiblioteket kan alla ställa upp för ett gruppfoto med en virtuell Pelle Svanslös i invånarparken Stubboets green screen-verkstad. Du kan också hjälpa Pelle att fästa sin rosett så får du med dig en liten belöning. På huvudbiblioteket pysslar vi dessutom kattbokmärken och får pröva på legorobotar.

På barn- och ungdomsavdelningen Mesta kan du designa din t-tröja med ett fint mönster eller en fin text som görs med vinylskärare och som sedan trycks på tyget med värmepress. Du ska ta med dig en egen t-tröja. På övre våningen i Mesta ordnar vi en vinylhörna, där du kan lyssna på och låna vinylskivor och småprata med musikbibliotekarien.

Vi pysslar och syr med temat Pelle Svanslös på Mesta kl. 10.30–13.30. Kom och träffa läshunden Cessan framför Mesta kl. 10–11. Samtidigt får du information om läshundsverksamheten.

Eleverna vid Kyrkslätts bildkonstskola gör ansiktsmålningar med kattmotiv vid bokbussen som finns parkerad framför Mesta. De som vill har möjlighet att föreviga sig själva vid Pelle Savanslös titthålsvägg – med eller utan ansiktsmålning.

Vi ses på Kyrkslättsdagarna!

På huvudbiblioteket pysslar vi dessutom kattbokmärken.