På sportlovet ordnas många trevliga aktiviteter på Kyrkslätts bibliotek 17–22.2.

11.02.2020 10:00

Kategori: Bibliotek

Välkommen att trivas på barn- och ungdomsbiblioteket Mesta i Kyrkslätts centrum samt på Masaby och Veikkola närbibliotek på sportlovet! Alla biblioteken är under sportlovsveckan öppna som normalt. Vi erbjuder många slags föreställningar, handlett pyssel och spelstunder samt förstås alla bekanta och obekanta böcker och bibliotekets övriga tjänster. Evenemangen är öppna för alla, och du behöver inte anmäla dig på förhand. Vi önskar barn och barnfamiljer varmt välkomna till biblioteket för att fira sportlovet!

På Mesta kan du under bibliotekets öppettider träffa kompisar, läsa, spela och på egen hand bekanta dig med 3D-skrivarna. Från tisdag till torsdag ordnas handlett pyssel och spel på övre våningen. På förmiddagarna kl. 10–12 är det dags för pyssel, och på eftermiddagarna kl. 14–16 spelar vi konsol- och brädspel.

På Masaby bibliotek ordnas program under sportlovsveckan från måndag till lördag.

På måndag kl. 17–19 ordnas ett sjörövaräventyr som är lämpligt för elever i de lägre årskurserna. Där söker man utgående från ledtrådar en läcker skatt som stulits av sjörövarna. Du kan delta i äventyret enligt din egen tidtabell!

På flickkvällen på tisdag är på programmet avkopplande samvaro och lite god mat och dryck. Kl. 15–18 trycker vi tillsammans bilder på t-tröjor. Ta med egen tröja eller kasse! Kl. 17–19 lackar vi naglar och testar nya flätmodeller. Kosmetolog Zinaida Stepanova, frisör Valeriia Shitsel och personalen på Masaby bibliotek medverkar.

På onsdag och fredag kl. 11–14 kan kunderna använda 3D-printern för en högst 20 minuters utskrift.

På torsdag kl. 17–19 är det dags för vinterpyssel, och kl. 17.30–18 berättar Bobäck FBK om djurräddning.

På lördag kl. 10–11.30 ordnar Masalan Martat och Masaby bibliotek en diktbrunch. Kom och lyssna på dikter på olika språk och njut av brunchen för två euro. I brunchen ingår gröt och kaffe, te, saft och mjölk. Kl. 10.15 bjuder den internationelle topptrollkarlen Robert Jägerhorn på unika trollkonster och unik underhållning för hela familjen.

Under sportlovet kan du komma till Veikkola bibliotek för att läsa, umgås, spela eller t.ex. bekanta dig med 3D-printern! På måndag och tisdag kl. 14–17 är det dags för 3D-utskrifter. På måndag printar vi ut smycken, på tisdag är det dags för en nyckelringsverkstad. På fredag kl. 10–15 är det dags för en speldag, då vi tillsammans spelar PS4-konsolspel och brädspel. Du kan ta med dig egna favoriter eller spela bibliotekets spel!

På sportlovet ordnas många trevliga aktiviteter på Kyrkslätts bibliotek 17–22.2.