På höstlovet träffas vi på bibban, simhallen, ungdomslokalen eller hobbybilen!

10.10.2019 15:42

Kategori: Ungdoms- och idrottstjänster Skolor Barn Unga

I Kyrkslätt har skoleleverna höstlov vecka 42 (14-18.10). Det erbjuds mycket tidsfördriv av olika slag i kommunen, bl.a. på biblioteken, i ungdomslokalerna och i simhallen.

Kom och hitta din väg ut ur escapebilen!

Under höstlovet är hobbybilen en escapebil som kör runt i centrum, Masaby och Veikkola. Det har byggts ett escaperum i skåpbilen. Meningen är att du med hjälp av olika uppgifter ska hitta ut ur bilen. I escapebilen får max fyra personer plats åt gången. Kolla escapebilens tider och platser: https://www.kyrkslatt.fi/hobbybilen.

Piraterna, kon Leila, pingvinen Pagu och biet Aija bjuder in till evenemanget Aquamania

Torsdag 17.10 kl. 18.00-20.30 kan du i simhallen delta i det spektakulära evenemanget för barn och unga där få saker är som de brukar. Du får njuta av stämningsbelysning, musik, vattenleksaker, trampoliner, lianrep och roliga figurer som ger dig olika uppgifter. Evenemanget är riktat till barn i åldern 8-15 år, men hela familjen kan delta. Verksamheten i den stora bassängen är avsedda för simkunniga personer (kravet är att man kan simma minst 25 meter). Ingen förhandsanmälan behövs. Du kan delta genom att betala simhallens inträdesavgift.

Mångsidig sysselsättning i ungdomslokalerna

Biljard, pingis, bordsfotis och många andra roliga spel väntar på att bli spelade, så kom modigt med. Salarna i allaktivitetshusen i Masaby, Veikkola och Gesterby möjliggör bl.a. innebandy-, basket- och inomhusfotis och annan fartfylld verksamhet. I Mesta i centrum och i ungdomslokalen i Bredberget är mindre spel pop! I ungdomslokalen i Kantvik kan du bl.a. fördjupa dig i musikens hemligheter. Ingen förhandsanmälan behövs till ungdomslokalverksamheten utan det är bara att komma med! Verksamheten är avsedd för elever i åk 3–17-åringar.

Ungdomslokalerna är öppna enligt följande:

 • Masaby allaktivitetshus (Sundsbergsvägen 1): må och fr 15-21
 • Veikkola ungdomslokal (Koskisvägen 3): må och ti kl. 15-21
 • Mesta (Kyrkstallsvägen 2): on kl. 15-21 och fr 15-22
 • Ungdomslokalen i Bredberget (Skogsnymfsgränden 2): to kl. 12-17 och fr kl. 15-21
 • Ungdomslokalen i Kantvik (Toppstigen 2): ti kl. 12-17

Gratis MyHobby Scratch-kodningsverkstad i Mesta

I kodningsverkstaden som ordnas måndag–fredag kl. 10-12 planerar vi 3D-modeller som skrivs ut med 3D-skrivare under veckan. De övriga dagarna kodar vi små animationer och spel. Verkstaden riktar sig till barn över 8 år och den är gratis. De 10 första ryms med. Anmälan per e-post till kirkkonummen.mesta@gmail.com.

Verkstäder och evenemang med djurtema kallar

I biblioteken i Masaby och Veikkola ordnas under höstlovsveckan program som handlar om djur:

Masaby

 • Måndag 14.10 kl. 17-19 kattpysselverkstad. Vi får inspiration av Mästerkatten i stövlars äventyr och pysslar skatter med kattmotiv.
 • Tisdag 15.10 kl. 18-19 kommer Kyrkslätts kompishundar på besök. Samtidigt kan du välja ett foto på en kompishund och skapa ett pins av fotot som minne kl. 17-19.
 • Onsdag 16.10 kl. 10-14 lyssnar bibliotekskatten Fisa till högläsning. Att läsa för bibliotekskatten Fisa stöder den som övar att läsa. Fisa lyssnar gärna på alla slags historier, och man behöver inte vara rädd för misstag. Du kan boka dig en 15 minuters lästid på biblioteket.
 • Torsdag 17.10 kl. 17-19 pysselverkstad med ponnytema. Vi gör ponnyfigurer av tyg- och pappersbitar. Samtidigt får biblioteket besök av ponnyer som man får klappa.
 • Fredag 18.10 kl. 10-14 3D-printerverkstad med djurtema. Vi bekantar oss med 3D-utskrivare och skriver ut små djurfigurer, bokmärken och andra snabba utskrifter.

Veikkola

 • Tisdag 17.10 kl. 17-19 pysselverkstad med ponnytema. Vi gör ponnyfigurer av tyg- och pappersbitar. Samtidigt får biblioteket besök av ponnyer som man får klappa.
 • Fredag 18.10 kl. 10-14 lyssnar bibliotekskatten Fisa till högläsning. Att läsa för bibliotekskatten Fisa stöder den som övar att läsa. Fisa lyssnar gärna på alla slags historier, och man behöver inte vara rädd för misstag. Du kan boka dig en 15 minuters lästid på biblioteket.
 • 3D-printern står till höstlovsfirarnas förfogande tisdag-fredag.

Barnteaterföreställning på lördag

Höstlovsveckan kulminerar i barnteaterföreställningen Lentävä matto lördag 19.10 kl. 10 på Masaby bibliotek. Den interaktiva pjäsen av dansteatern Raatikko leder åskådarna till tusen och en natts landskap. Det lovas en rolig och fartfylld resa som både barn och vuxna njuter av. Den finskspråkiga förställningen pågår ca 50 minuter och lämpar sig för 3-10-åringar. Allaktivitetshusets sal rymmer de 100 första i den ordning de kommer.

Pingvinen deltar i Aquamania i simhallen