Öppenvårdstjänster

Du kan med låg tröskel ringa eller komma till missbrukarvårdstjänsternas jour utan tidsbeställning, om du är orolig över din egen eller din närståendes situation.

MMV-kliniken (kliniken för mental- och missbrukarvård) är öppen varje dag året runt, utom torsdagen, och även på helger.

Öppenvårdstjänsterna är gratis för våra klienter.

På vår första träff bedömer vi din situation och inleder planeringen av vården tillsammans med dig.

Vår personal består av sjukskötare, missbrukarhandledare, en rehabiliteringshandledare, chefen och en läkare, som står till vårt förfogande en gång i veckan.

Missbrukarvårdstjänsternas jour i Veikkola

Mottagningsjouren är på måndagar i Veikkola församlingshems lokaler, på adressen Sportstigen 1, 02880 Veikkola. Ett smågruppsrum och ett familjerådgivningsrum står till missbrukarvårdstjänsternas förfogande. 

Individuella diskussioner

Inom missbrukarvårdstjänsterna har du möjlighet till stödgivande diskussioner med egen kontaktperson. Diskussioner kan föras på finska, svenska och engelska. Vid behov anlitar vi tolktjänster.

På de individuella träffarna gör vi upp en målinriktad plan och vi stöder dig med att uppnå dem.

Vi gör vid behov nätverkssamarbete med samarbetspartner enligt dina behov.

Öppen avvänjningsvård

Enligt en övergripande bedömning på jouren kan vi vid behov genomföra en kort avvänjningsperiod som öppen vård.

Under perioden inom öppen avvänjningsvård bedöms hälsotillståndet och behovet av medicinering dagligen. Under perioden planeras och bedöms fortsatt vård som motsvarar dina behov.

Avvänjnings- och rehabiliteringsperiod

Behovet av institutionsvård bedöms tillsammans med dig.

Öronakupunktur

Öronakupunktur i fem punkter används vid behandling av akuta abstinensbesvär och i senare faser för att stöda klienten att avstå från rusmedel. Akupunktur lättar begär, minskar stress och gör kroppen och sinnet avslappnade och lugnare. Akupunktur kan även användas för att lindra sömnproblem och smärta.

Vid öronakupunktur i fem punkter sticker man fem akupunkturnålar i vartdera örat i bestämda akupunkturpunkter. Dessutom sätter vi akupunkturkulor och magneter i öronen.

MMV-kliniken

tfn 050 4140 979

Må-ons kl. 12 -15

Fre kl. 8-11

Lör-sön kl. 12 - 15