OmaKaffila för allmänheten börjar på Kirkkonummen Kipinä 2.11.

01.11.2019 10:43

Kategori: Fritid

På Kirkkonummen Kipinä kan man under senhösten bli inspirerad av konst. Bildkonstnär Soile Kortesalmi har planerat projektet OmaKaffila, som riktar sig till integration av invandrare.

Verksamheten inleds lö 2.11 på Kirkkonummen Kipinä. Kirkkonummen Kipinä är ett konst- och kulturhus för konstnärer, och det ligger på adressen Gamla sjukhusvägen 5, Kyrkslätt.

OmaKaffila är öppet till och med 18.12 varje lördag kl. 10-13, och projektet avslutas med en gemensam konstutställning.

OmaKaffila är en mötesplats för alla

OmaKaffila är en mötesplats för alla oavsett ålder och bakgrund, även om det är särskilt riktat till invandrare. Om du vill lära dig nya språk och bekanta dig med olika kulturer är detta det rätta stället! Framför kreativt arbete kan man bekanta sig med olika deltagare och dela sina egna tankar i en trygg miljö. Att öppna och utveckla kreativiteten är värdefullt, med hjälp av den kan du finna lösningar till aktuella livsutmaningar och få färska tankar inför framtiden och till exempel sysselsättningen.

Temat på OmaKaffila avgränsas till temat Oma tila (Eget utrymme), och här har man möjligheten att ensam och tillsammans fundera hur det egna livet känns, vad som är bra och vad man kan förbättra. Vad behöver jag för att må bättre?

- Mari Sarviaho, som blir konstterapeut, är en annan ledare av verkstaden, och vi är båda färdiga att hjälpa i alla frågor som dyker upp. Man behöver inga färdigheter, kom som du är och ta med dig en eller två vänner. Resekostnaderna betalas mot kvitto till invandrare. OmaKaffila är helt gratis för deltagarna. Projektet står för konstnärsmaterialet och kaffeserveringen, berättar Soile Kortesalmi.                    

I Kaiffari kan man tillbringa en skön lördag. Du kan delta i en handledd verkstad eller umgås fritt. Utöver fritt umgänge kan du tillbringa tiden i Kaiffari till exempel med spel, diskussion, musik och andra gemensamma aktiviteter. Vi får kanske höra berättelser från olika delar av världen eller dela kunskaper mellan alla deltagare.

Ytterligare information: Soile Kortesalmi 050 431 4167

Omakaffila