Nya rekommendationer och begränsningar bereds för att hindra spridningen av coronaepidemin

24.11.2020 16:46

Kategori: Vård- och omsorgsväsendet Info, kundtjänst, beslutsfattande och förvaltning Coronasituationen

Spridningen av coronavirusepidemin har accelererat i området för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HUS) och spridningen är särskilt intensiv i huvudstadsregionen. Förekomsten av smitta i HUS område är 146,1/100 000 invånare på två veckor.

Huvudstadsregionens koordinationsgrupp för coronaviruset gav nya rekommendationer och begränsningar från och med 23.11.2020 för tre veckor framåt för att hindra spridningen av epidemin i områdena Helsingfors, Vanda, Esbo och Grankulla, och Regionförvaltningsverket i Södra Finland har inom sitt område begränsat antalet personer vid offentliga tillställningar till högst 20 personer. Eftersom epidemin är i spridningsfasen kommer koordinationsgruppen för coronaviruset att granska nya ännu striktare begränsningar redan på torsdag.

Tillsammans med de övriga kommunerna i Nyland följer Kyrkslätts kommun med utvecklingen av coronavirussituationen i vårt område; vi informerar om striktare begränsningar och rekommendationer i kommunen på fredag 27.11.2020.

Fyr logo