Nu kan du åka skidor i Veikkola och Jerikobacken

12.01.2021 14:58

Kategori: Ungdoms- och idrottstjänster Fritid

Man har fortsatt arbetet med att ta skidspåren i bruk, och för tillfället har man kört upp spår i Jerikobacken och Veikkola. Andra spår görs enligt de rådande väderleksförhållandena. På grund av de rikliga snöfallen snöar de iståndsatta spåren fort igen, så vi önskar att användarna har tålamod. Vi informerar genast då flera spår kan användas. Spårens serviceuppgifter uppdateras i spårkartstjänsten. Ibland uppdateras uppgifterna i tjänsten med fördröjning.

Skidspåren används vintertid av skidåkare

Vi påminner om att skidspåren som iståndsätts och som är i användning reserverats vintertid endast för skidåkare. Skidsäsongen är kort och vi önskar att fotgängarna och andra som idkar friluftsliv hittar nya rutter för sina promenader och att sämjan bevaras i spåren. Vi önskar att föräldrarna påminner barnen om säkerheten i snölekar och vilka platser man kan leka på. Det är förbjudet att åka pulka på och över skidspåren.

Ni beaktar väl också § 14 i ordningslagen enligt vilken ägaren eller innehavaren av en hund för bevarande av allmän ordning och säkerhet ska se till att hunden inte kommer ut i skidspår som iståndsatts för allmänt bruk.

Med vintriga samarbetshälsningar

Kyrkslätts ungdoms- och idrottstjänster,
nuorisojaliikunta(a)kirkkonummi.fi

Nu kan man åka skidor