Navigatorns sociala medier-ambassadör Johannes har ett mångsidigt jobb: ”Varje arbetsdag är annorlunda”

26.06.2020 12:50

Kategori: Sysselsättning Ungdoms- och idrottstjänster Unga

Också i år arbetar ungdomar med olika uppgifter för Kyrkslätts kommun. En av sommarjobbarna är Johannes, som i juni verkar som Navigatorns sociala medier-ambassadör för sommaren.

”Varje arbetsdag är annorlunda och man lär sig alltid något nytt”, berättar Johannes. Hans viktigaste arbetsuppgift är att uppdatera Navigatorns sociala mediekanaler. Sommarens someambassadör Johannes får testa och utveckla sin kreativitet, för han planerar inläggen på de sociala medierna själv från början till slut. Arbetet med publikationerna på some omfattar till exempel att bolla med idéer, skriva, fotografera och göra intervjuer.

Det lönar sig att ta tag i arbetet med en positiv inställning

Arbetet i Navigatorn är mångsidigt och även överraskande: Johannes väntar alltid med spänning på vad arbetsdagarna och -veckorna för med sig. Som sommarambassadör för sociala medier har han kommit in ordentligt i arbetet omedelbart. Han har dessutom fått träffa många nya människor, t.ex. de som jobbar med samma uppgifter inom Navigatorerna i andra kommuner och städer.

Johannes sökte jobbet som ambassadör för sociala medier för sommaren eftersom jobbet verkade roligt och är en unik möjlighet att utveckla sitt eget kunnande. Han berättar att han redan blivit mycket säkrare på det han gör och vågar använda sin fantasi och pröva modigare olika idéer. Han har också lärt sig jobba effektivt och raskt, och har utvecklats som skribent.

Johannes tips till andra sommarjobbare och de som i framtiden söker sommarjobb är att det alltid lönar sig att ta tag i arbetet med en positiv, öppen inställning. Det lönar sig inte heller att vara alltför rädd för att göra fel. Man lär sig bäst genom att göra och fråga råd!

Arbetet på kommunen erbjuder ungdomarna erfarenhet och självsäkerhet i arbetet

Enligt Johannes får man i Navigatorn de absolut bästa tipsen om arbetssökande, så det lönar sig att sticka sig in om man behöver hjälp med det. Navigatorn är en plats som är avsedd för alla som är under 30 år där man får gratis hjälp i många slags ärenden från studier och boende till sysselsättning.

Johannes är en av tre sommarjobbare som anställts via kampanjen Duunienergiaa. Kyrkslätts kommun deltar i eldistributionsbolaget Carunas kampanj där bolaget stöder kommunerna i att anställa 16-20-åriga unga på sommarjobb. Via kampanjen arbetar det ungdomar också i biblioteket och i Jorvas sysselsättningsenhet.

Arbetet på kommunen erbjuder ungdomarna värdefull erfarenhet, kunskap och självsäkerhet i arbetet. Via arbetsplatsen öppnar det sig också ett nytt slags perspektiv på Kyrkslätt. ”Kommunens sommarjobb för unga är en stor möjlighet att lära sig om arbetslivet”, konstaterar Johannes.

Sociala medier-ambassadör Johannes framför Navigatorn