Nästan 500 barn bekantade sig med olika hobbyer vid HobbyHjältarnas evenemang i Veikkola

08.11.2019 11:30

Kategori: Ungdoms- och idrottstjänster

I Veikkola prövade man på många olika slags hobbyer då nästan 500 elever i årskurserna 3-6 i Vuorenmäen koulu och Veikkolan koulu deltog i HobbyHjältarnas evenemang under två torsdagar.

Barnen utförde Veikkolan Veikot ry:s bana med mångsidiga gymnastik-, hopp-, löpnings-, språng- och kastuppgifter. Därefter var det dags för vilt jättebollsrally. Lugnare tempo var det vid spelkontrollen där barnen kunde spela ett modifierat minnesspel som bl.a. fordrade påhittighet och förhandlingsfärdigheter. Vid musikkontrollen vid Vuorenmäen koulu fick alla pröva på att spela trummor på hinkar, och vid Veikkolan koulu bjöd musikinstitutets kontroll på den otroliga möjligheten att spela basun under ledning av en musiklärare. Barnen fick information om bl.a. ungdomsverksamheten och avgiftsfria MyHobby- och TALENT-grupper att ta med sig hem i skolväskan.

Bild: musiklärare Arttu Sipilä / Musikinstitut

Veikkolan Veikot ry och FC Wild ry medverkade i HobbyHjältarna

Veikkolan Veikot och Wild, som aktivt främjar hobbyverksamheten i Veikkola, deltog i HobbyHjältarnas evenemang på Veikkolaområdet. Susan Honka och Kirsi Penttilä från VeVe betonar vikten av att utbudet av motionshobbyer är så mångsidigt som möjligt.

 - Vi utgår ifrån att motion och idrott är roligt, och vi har säkert någonting för var och en”, säger verksamhetsledare Susan Honka. VeVe erbjuder många olika slags grenar, och har goda erfarenheter av det.

Bild: Susan Honka och Kirsi Penttilä / Veikkolan Veikot ry

Pasi Tauriainen från FC Wild tackar för samarbetet. FC Wild:s verksamhetsledare Tapio Keränen påminner att det ännu finns plats för några ivriga fotbollsspelare i åk 1-3 i den avgiftsfria MyHobby-fotbollsgruppen som börjar måndag 11.11 i Vuorenmäen koulu.

- Kom modigt med och pröva! Du kan anmäla dig till MyHobby-fotbollen på adressen www.harrastushaku.fi med sökordet ”fcwild”.

Bild: Pasi Tauriainen / FC Wild ry

Ytterligare information om HobbyHjältarna

hobbykoordinator Sanna Korkelainen

harrastustoiminta@kirkkonummi.fi eller tfn 0400 752 294

uutiskuva