Motoristerna favoriserar Café Porkkala

24.07.2019 11:10

Kategori: Turism Kultur

På motorcykelparkeringsplatsen vid Café Porkkala var det i tisdags efterfrågan då motoristkvällen som ordnas varje tisdag igen samlade besökare. På menyn fanns läcker rödspätta för en tia.

De första som hann med på motoristkvällen efter att köket hade öppnats klockan fyra var motoristerna Niko Saarinen och Johanna Johnsson från Nurmijärvi. ”Fin havsnära landsbygdsmiljö och många gamla byggnader”, beundrade Johanna, som på baksätet njöt av utsikterna på Porkalavägen.

Niko koncentrerade sig mera på att hålla sin Harley Davidson med 1600 kubik på den krokiga vägen. Ingendera tyckte illa om att vägen under de närmaste månaderna beläggs på nytt nästan ända till Café Porkkala.

Caféföretagaren Sanna Rantanen är glad över den nya beläggningen som enligt henne säkert lockar fler besökare till Porkala udd. Rantanen har drivit Café Porkkala i tre år, men själva caféet är tiotals år gammalt, dvs. det har gamla anor.

”Med kanot eller småbåt kommer man till caféets brygga också från havets sida, som har en skyddad vik. Detta är stamställe förutom för motoristerna också för Porkkalan Tunarit, som kör Pappa-Tunturi”, säger Sanna glatt.

Sanna lät bygga ett sommarkök bredvid caféet så att man också kan få ordentligt mat på caféet. Det är matservering framför allt på veckosluten, då mer folk rör sig.

”Det är synd att buss 902 bara kör på vardagar till Porkala. Alldeles vid caféet finns det ingen hållplats, men busschaufförerna lär alltid vid behov stanna vid caféet”, funderade Sanna.

Beredningen av Kyrkslätts kulturstrategi, som blir färdig nästa år, är i full gång, vilket stöttas av projektsekreteraren för kulturtjänsterna Jari Kallios sommarturné i kommunens kulturobjekt och -evenemang. Nu var det dags för Café Porkkala.

https://www.facebook.com/cafeporkkala

https://www.facebook.com/mcporkkala

Cafe Porkkala