Missbrukarvårdstjänsternas grupper

Grupperna är gratis och öppna för kommuninvånarna.

Alla grupper samlas på adressen Tjänstevägen 1, B-dörren, 1 vån, 02400 Kyrkslätt.

Öronakupunkturgruppen

Tisdag kl. 10 30

Torsdag kl. 10.30

Lördag kl. 12.30.

Öronakupunktur i fem punkter används vid behandling av akuta abstinensbesvär och i senare faser för att hjälpa stöda klienten att avstå från rusmedel. Akupunktur lättar begär, minskar stress och gör kroppen och sinnet avslappnade och lugnare. Akupunktur kan även användas för att lindra sömnproblem och smärta.

Vid öronakupunktur i fem punkter sticker man fem akupunkturnålar i vartdera örat i bestämda akupunkturpunkter. Dessutom sätter vi akupunkturkulor och magneter i öronen. Vården sker i öppen grupp, under vilken man sitter tyst och slappnar av ca 20–45 minuter.

Torsdagskaffe

Torsdag kl. 9.00–10.30 Sista gången 19.12.2019.

Hjärtligt välkomna på torsdagskaffe i missbrukarvårdstjänsternas lokaler. Kaffeserveringen är öppen för alla, och en anställd inom missbrukarvårdstjänsterna och en representant för A-Kilta är närvarande. Över en kopp kaffe och smått tilltugg för vi intensiv diskussion om dagens aktuella teman och vad som har hänt i världen under de senaste veckorna. Kom modigt med och njut av en kopp varmt och träffa människor i en konstruktiv diskussion.

Vila för sinnet och kroppen

Onsdag kl. 14.15–15.00

I den öppna gruppen gör man olika avslappnings- och medvetenhetsträningar. Man kan ha hjälp av träningsmomenten mot t.ex. stress, ångest, känsla av depression, sömnlöshet och smärttillstånd. Som handledare fungerar de anställda inom Kyrkslätts missbrukarvårds- och mentalvårdstjänster.