Minimässa för planeringen av Kantviks näridrottsplats 17.1 kl. 16.30–19.30

09.01.2018 14:48

Kategori: Boende och miljö Ungdoms- och idrottstjänster

Planeringsarbetet gällande Kantviks näridrottsplats började förra våren och de preliminära planerna har nu blivit färdiga. Nu är det igen dags att påverka och ge respons om planerna i Kantvikin koulu onsdag 17.1 kl. 16.30–19.30. Du kan besöka minimässan när som helst medan den är öppen. Vi presenterar planerna vid  fem olika punkter, bl.a. med illustrationer eller bilder. Du kan också bekanta dig med området som helhet via en virtuell modell. Bland alla som deltar på mässan lottar vi ut olika priser med idrottstema.

Resultaten från minimässan i maj 2017

Under minimässan i maj 2017 kunde deltagarna teckna och forma sina drömmars lekplats, rösta om områdets växtlighet, färgsättning, Börja svettas!-motionsredskapen och lekfulla funktioner (Höntsä). Skolans elever kunde också rösta om de bästa rastverksamheterna för att utveckla skolgården.

De trevligaste rastsysselsättningarna var att hoppa på trampolin, parkour och att klättra i klätterställningar. De minsta barnen formade och tecknade ivrigt sina drömmars lekplats med bl.a. olika gungor, rutschbanor och bollspel. Ungdomarna föredrog fotboll, basket och frisbeegolf. De populäraste färgerna var orange, blå och gul. De vuxna önskade motionsredskap och mångsidiga spelområden för fotboll, basket och innebandy.

Tillsammans sätter vi fart på Kantvik!

Ytterligare information:

planeringschef Suvi Kylmänen
fornamn.efternamn(at)kirkkonummi.fi

Kantvikin koulu, adress:

Toppstigen 2, 02460 Kyrkslätt

kiipeilyteline