Med ditt bibliotekskort kan du läsa tusentals tidningar från hela världen

06.02.2020 10:43

Kategori: Bibliotek

Vad händer det ute i världen? Hur berättar tidningarna på olika ställen om aktuella händelser? Vill du öva dina språkkunskaper genom att läsa tidningar på till exempel tyska eller koreanska?

Kyrkslätts biblioteks kunder har nu tillgång till tjänsten PressReader. Med PressReader kan du läsa mer än 3 600 dagstidningar på olika språk. I tjänsten finns det mycket att läsa på de stora världsspråken. På till exempel engelska finns det för tillfället mer än två tusen tidningar. Det finns mer än två hundra svenskspråkiga tidningar och fyrtiotvå finskspråkiga. Det finns också tidningar på mindre språk, som till exempel tvåspråkiga Ruijan Kaiku med artiklar på både norska och kvänska.

Du kan läsa PressReaders tidningar i biblioteket, hemma eller var som helst - bara du har tillgång till internet. Du kan logga in i tjänsten antingen via en webbläsare på adressen pressreader.com eller via en app som du gratis kan ladda ned från appbutiken på din mobilapparat. För att logga in behöver du bibliotekskortets nummer och pinkod. Om du inte ännu har ett bibliotekskort eller en pinkod kan du få dessa genom att personligen gå till biblioteket. Kom ihåg att ta med dig ditt identitetsbevis!

Vi på biblioteket önskar alla våra kunder intressanta lässtunder!

Med ditt bibliotekskort kan du läsa tusentals tidningar från hela världen