Masaby bibliotek blir det första meröppna biblioteket i Kyrkslätt

29.10.2018 13:28

Kategori: Bibliotek

Masaby bibliotek skall göras om till ett meröppet bibliotek för att ännu bättre kunna betjäna områdets invånare. Bibliotekets öppethållning förlängs, vilket innebär att bibliotekets samlingar och utrymmen är tillgängliga också då bibliotekets personal inte finns på plats. Under meröppettiden är biblioteket inte bemannat, men i utrymmena finns kameraövervakning.

I biblioteket pågår en undersökning om det kommande meröppna biblioteket. Vi vill veta vilka önskemål du har om öppettider, åldersgränser och annat som berör betjäningen. Du kan fylla i enkäten i biblioteket eller på bibliotekets webbsida www.kyrkslatt.fi/biblioteket. Det kommer också att ordnas invånarkvällar på biblioteket i Masaby . Kvällarna kommer att gästas av en författare och samtidigt är det möjligt att diskutera och ställa frågor kring bibliotekets meröppet. På den finskspråkiga invånar-. och författarkvällen, tors 8.11 kl. 18, gästas biblioteket av deckarförfattaren och kriminalreportern Jarkko Sipilä. Tors 29.11 kl. 18 besöker författaren Rafael Donner invånarkvällen på biblioteket. Tillställningarna ordnas med stöd som Regionförvaltningsverket beviljat för projektet "Omatoimikirjasto omaksi".

Innan meröppet tas i bruk kommer bibliotekets utrymmen att renoveras och anpassas för meröppet, bl.a. kommer också mötesrummen att vara till användarnas förfogande under meröppettiderna. Renoveringen förverkligas i början av 2019.

Masaby bibliotek kommer också i fortsättningen att betjäna användarna under de normala öppettiderna: mån, tis och tors kl. 15-20 samt ons, fre och lör kl. 10-15. Under meröppettiden kommer du in på biblioteket med bibliotekskortet och en pin-kod och kan då självständigt uträtta ärenden.

Tilläggsuppgifter av biblioteksdirektör Margareta Kull-Poutanen, margareta.kull-poutanen@kyrkslatt.fi eller tfn 050 577 4799

Masaby bibliotek blir det första meröppna biblioteket i Kyrkslätt