Maaret Eloranta fick hederspris för kulturarbete

25.08.2018 14:23

Kategori: Kultur

Kulturdirektör Maaret Eloranta fick ta emot hederspris för sitt kulturarbete i samband med Kyrkslättsdagarna. Hon fick priset för ha gjort kulturutbudet mer åtkomligt i Kyrkslätt.

I prismotiveringen betonas Maaret Elorantas långvariga och ihärdiga arbete:

”Maaret utför sitt arbete för lokalhistoria och -kultur med hela sin själ, ande och kropp. Hennes sakkunnighet saknar motstycke. Hon har en betydande roll i lagringen av lokalhistoria, ordnandet av evenemang och lanseringen av och tillgången till kulturtjänster. Maarets ansträngningar både under goda och under magra år har varit mycket större än kommuninvånaren, kulturkonsumenten eller kollegan kanske förstår. Hennes satsningar för kulturen i Kyrkslätt, både under arbetstid och under fritid, är definitivt värda ett ordentligt erkännande. Maaret Eloranta är ett begrepp i Kyrkslätt!”

I sitt tacktal uppmanade Maaret Eloranta Kyrkslättsborna att komma med i arbetet att utveckla kommunens nya kulturstrategi.

– Kyrkslätt lever av kulturen!

På bilden: kommundirektör Tarmo Aarnio, direktör för bildningsväsendet Hannele Kujala, kulturdirektör Maaret Eloranta, kommunfullmäktiges ordförande Anders Adlercreutz och fritidsdirektör Katja Linnakylä.

Maaret Eloranta fick kulturpris