Livligt ActionTorg på Kyrkslättsdagarna

24.08.2019 16:34

Kategori: Musikinstitutet Kyrkslättsdagarna Medborgarinstitutet Bildkonstskolan Utbildning Kultur Ungdoms- och idrottstjänster Skolor Barn Fritid Unga

Kommunens bildnings- och fritidstjänster ordnade ett livligt ActionTorg på Kyrkslättsdagarna. Efter föregående dags regn, var vädret igen strålande vackert - precis som det ska vara på Kyrkslättsdagarna. 

ActionTorget ordnades utanför barn- och ungdomsbiblioteket Mesta och det fanns program för hela familjen. Genast på morgonen besöktes torget av Finska Kenneklubbens läshund Cessan och hennes matte Mona Nyberg. Dessutom fanns det söta små ponnyer som man fick klappa. 

Ett av temana på ActionTorget var hobbyer för barn och unga. I höst har det i Kyrkslätt startat många nya avgiftsfria grupper, s.k. MyHobby-grupper. På ActionTorget kunde man bl.a. prova på att måla graffiti, skjuta pilbåge, rida med käpphäst och spela på eltrummor.

På ActionTorget kunde man också bekanta sig med Kyrkslätts musikinstitut och bildkonstskola. Musikinstitutets elever gjorde popup-uppträdanden under dagen och bildkonstskolans elver gjorde ansiktsmålningar. Dessutom fick besökarna prova på att teckna porträtt.

Stort intresse väckte också det taxibilar som kommit till platsen, från EKT och First Profit, som sköter skolskjutsar i Kyrkslätt. Samtidigt fick intresserade bekanta sig med det nya styrsystemet för skolskjutsar som togs i bruk i början av den här terminen, och som gör det lättare att följa med skjutsarna än tidigare. I sällskapet fanns också en gammal engelsk taxi från år 1974, som skylten till trots inte används för skolskjutsar till vardags.

Besökarna kunde också bekanta sig med pågående byggprojekt och bilderna från Jokirinteen oppimiskeskus, det nya huvudbiblioteket och Veikkolan koulu och päiväkoti väckte diskussion.

Besökarnas frågor besvarades bl.a. av en del av bildnings- och fritidstjänsternas ledningsgrupp, från vänster utbildningsdirektör Leila Kurki, förvaltningschef Tiina Koivisto, fritidsdirektör Katja Linnakylä och bildningsdirektör Hannele Kujala.

Tack till alla som kom - vi ses igen nästa år!