Lågstadieskolornas fotismästare är Vuorenmäki och Kartanonranta

18.09.2018 08:33

Kategori: Ungdoms- och idrottstjänster Barnvänlig kommun

12.9 avgjordes fotismästerskapen för lågstadier i tävlingar som ordnades av FC WILD i Veikkola. Nio olika skolor hade anlänt för att jaga de eftertraktade vandringspokalerna till sin egen skolas vitrinskåp. Under turneringen fick man njuta av många fina mål, räddningar och framför allt samhörighet. Efter grundspelsmatcherna började kampen om topplaceringarna. De hårdaste drabbningarna skedde i år i placeringsmatcherna. Pojkarnas serie vanns av Kartanonrannan koulu. Gesterbyn koulu tog silver och Masalan koulu brons. I flickornas final möttes Vuorenmäen koulu och Veikkolan koulu. Matchen vanns av Vuorenmäen koulu med resultatet 2-0. Bronset gick till Kantvikin koulu, som vann Bobäcks skolas lag med 2-0.

Tävlingarnas beskyddare, Pekka Oksanen, tackar varmt eleverna och lärarna samt bakgrundstrupperna för de lyckade arrangemangen och stämningen under evenemanget. Barnen njöt av att få röra på sig tillsammans med andra, vilket var till glädje också för publiken.

Ungdoms- och idrottstjänsterna tackar FC WILD ry för de praktiska tävlingsarrangemangen, tävlingarnas beskyddare Pekka Oksanen för ordnandet av priser med understöd av samarbetsparterna UV-Putki Oy, Autoasi Kirkkonummi och Sevifi Kiinteistöhuoltopalvelut Oy.

Resultat:

Pojkar:

1. Kartanonranta

2. Gesterby

3. Masala

4.-6. Vuorenmäki, Veikkola, Kirkkoharjun koulu

7.-9. Nissniku, Bobäcks skola, Kantvik

Flickor:

1. Vuorenmäki

2. Veikkola

3. Kantvik

4. Bobäcks skola

5. Kartanonranta

6. Gesterby

7. Masala

8. Nissniku

tsempparipalkinto 2018