Kyrkslättsdagarna kommer – Titta på Kyrkslätt!

14.08.2019 16:19

Kategori: Kyrkslättsdagarna Kultur

Årets tema för Kyrkslättsdagarna, ”Katso Kirkkonummea – Titta på Kyrkslätt”, uppmuntrar oss till att bekanta oss med Kyrkslätts mångsidiga landskap, evenemang och aktörer.

Evenemang ordnas både i centrum och i byarna och tätorterna. Tiotals olika aktörer bjuder till idrottsevenemang, utställningar, konserter, presentationer av företagsverksamhet och andra intressanta möten.

Den här gången kan du också titta på Kyrkslätt på video: På kommunhuset presenterar Kirkkonummen videoharrastajat ry sin produktion på fredag och på lördag ser vi nya dokumentärfilmer om Kyrkslätt i Kyrkslättssalen.

Under hela veckoslutet bjuds det på musik och bildkonst, sport och teater, andaktsfulla stunder och vilt hålligång. Tivoli Sariola i idrottsparken öppnar sina portar redan på torsdagen och under hela veckoslutet pågår konstevenemanget Taidetapahtuma Uskokaa tai älkää -  Somt är väl sant... på Porkala udd.

På fredagen inleds programmen i konserternas, teaterns och antikloppisets tecken. På lördagen fylls Kyrkslätts centrum av vimmel på föreningstorget och på de närliggande gatorna ända till köpcentret Kirsikka.

Det spännande bungyhopptornet syns redan på långt håll, vid torgstånden finns information om hobbymöjligheter, företagsverksamhet och kommunens tjänster. På söndagen erbjuds besök och program från gudstjänster till museer och från konstutställningar till observatorium.

Bege dig ut, välj någon intressant programpunkt och du kommer att finna upplevelser, nya hobbyer och intressanta bekantskaper!

Programmet publiceras 16.8.2019 på kommunens webbplats och i Kirkkonummen Sanomats specialnummer 18.8.2019.

Du hittar ytterligare information om Kyrkslättsdagarnas evenemang också i kommunens evenemangskalender och på Facebook.

”Vi ses på Kyrkslättsdagarna”, hälsar museiassistent Reija Ahola och kulturdirektör Maaret Eloranta.

Kirkkonummi-päivät