Kyrkslätts kulturforum 2: ”Mot kulturstrategin”

20.11.2018 15:03

Kategori: Turism Kultur Fritid Företagande Gator och vägar

Det andra kulturforumet år 2018 ordnas i Kyrkslätts kommunhus torsdagen 22.11 kl. 17–19.30.

Målet för nätverksbildningsevenemanget som är öppet för alla är att ge grundläggande information om reformen av lagen om kommunernas kulturverksamhet och uppmuntra Kyrkslättsborna att delta i den kommande kulturstrategiprocessen. Även glimtar av det lokala kulturutbudet ingår i programmet. Musikgäster är Pasi Saarelma och Ilkka Aaltonen. ”Ett obyråkratiskt ställningstagande” är en föreställning av Masalan nuorisoteatteri. Föreställningen är skräddarsydd för evenemanget.

Kulturråd Kirsi Kaunisharju från kultur- och konstpolitiska avdelningen vid undervisnings- och kulturministeriet gästar Kyrkslätts andra Kulturforum som sakkunnig. Hon berättar om lagreformen där utgångspunkten för lagen om kommunernas kulturverksamhet är jämlik tillgång till kulturtjänster. Det centrala målet är att befrämja förutsättningarna för kommunernas kulturverksamhet, verkställande av de kulturella grundläggande rättigheterna, demokratiutvecklingen och kommunernas livskraft i en föränderlig verksamhetsmiljö.

Vid diskussionen på Kulturforumet 22.11 kan man tillsammans fundera hur man beger sig mot kulturstrategiarbetet i lagreformens engagerande anda - hurdana verktyg, hurdant samarbete och hurdana nätverk man behöver. Kulturdirektör Maaret Eloranta presenterar den nya undersidan ”Kulturutveckling” och biblioteksdirektören Margareta Kull-Poutanen berättar om de möjligheter som den nya biblioteksbyggnaden erbjuder.som öppnas på kommunen webbplats och där man börjar sammanställa information om strategiarbetet och verktygen i anslutning till det.

Kaffeservering och den barnvänliga kommunens barnkabinett i Ravintola Ervasti under hela evenemanget.

Vi märker det nuvarande, forskar i det förflutna och ser fram emot det kommande!

VÄLKOMMEN ATT BILDA NÄTVERK!

Ytterligare information: kulttuuri@kirkkonummi.fi

Nuoliaalto