Kyrkslätts digiRekryfestival ordnas online 25.11.2021 kl. 10–15

18.11.2021 13:03

Kategori: Navigatorn Sysselsättning Katalysatorn Info, kundtjänst, beslutsfattande och förvaltning Företagande

Söker du jobb eller studieplats?

Kyrkslätts kommuns kommunutvecklingsenhet, Sysselsättningstjänsterna Toimari, Navigatorn och Katalysatorn ordnar i samarbete med Nylands TE-byrå och Life in Kirkkonummi Kyrkslätts digiRekryfestival torsdag 25.11.2021 kl. 10–15.

Kyrkslätts digiRekryfestival samlar igen arbetssökande, arbetsgivare, läroanstalter och sysselsättningstjänster till ett webbevenemang. Du kan anmäla dig till evenemanget redan nu. Tillställningen är avgiftsfri och öppen för alla arbetssökande.

- Det här är ett fint tillfälle att träffa arbetsgivare och bekanta sig arbetsplatser som erbjuds, utbildningsmöjligheter och sysselsättningstjänster på webben. Alla är varmt välkomna att delta i höstens digiRekryfestival, säger sysselsättningskoordinator Johanna Andelmin-Inkinen.

Man kan komma till huvudscenen på evenemanget för att lyssna på intressanta anföranden om arbetssökning, studier och företagsamhet. Också i onlineavdelningarna (i videorummen) finns det presentationer. På evenemanget kan man vid olika avdelningar på egen hand bekanta sig med bl.a. rekryterande arbetsgivare, utbildningsutbud, möjligheterna till lättföretagande och sysselsättningsfrämjande tjänster. Vid en del av avdelningarna kan man diskutera till exempel med arbetsgivare. På evenemanget kan man också komma överens om enskilda videosamtal. Avdelningarna är öppna under hela evenemanget.

Den elektroniska plattformen på evenemanget gör det möjligt att komma överens om enskilda videosamtal. Bägge parterna kan lämna förslag till tid för enskilt samtal redan innan evenemanget – arbetssökande till företagen och företagen till arbetssökande! Enskilda videosamtal kan ordnas på evenemangsdagen 25.11.2021 kl. 10–15.

Enligt aktuella uppgifter är arbetsgivare bl.a. inom följande branscher på plats: kundservice,  ICT, tjänster för äldre, affärsbranschen, fastighetsservice, fastighetsförmedling, logistik, flyttbranschen, försäljning, utbildning, städbranschen, kosthåll, second hand,  social- och hälsovård, säkerhetsbranschen och småbarnspedagogik.

Flera instanser som erbjuder sysselsättningstjänster finns med bland avdelningarna, så som Navigatorn Kyrkslätt, som betjänar unga under 30 år i många frågor om olika temaområden i livet, och projektet Katalysatorn Kyrkslätt, som ger råd åt arbetssökande över 30 år, och Sysselsättningstjänsterna Toimari, som vid sin avdelning ger information om sysselsättnings- och socialtjänster för arbetslösa.

Också Nylands TE-byrå deltar. Vid TE-byråns avdelning svarar experterna på frågor om bl.a. lönesubvention, arbetsprövning och andra sysselsättningsfrämjande tjänster. Vid SVEPS ungdomsverkstads avdelning presenteras bl.a. arbetsträning för unga på svenska. Karriärcenter Arabia erbjuder karriärcoaching på svenska och engelska. Man kan komma och diskutera studiemöjligheter med Omnia. De som är intresserade av företagsamhet kan i sin tur gå till FöretagsEsbos avdelning.

Kom med på festivalen!


Du kan registrera dig och skapa en användarprofil på adressen:

https://app.tavata.events/signup

Bifoga din profil till evenemanget med koden REH9MJ

Mer information om evenemanget och marknadsföring av evenemanget finns på Kyrkslätts kommuns webbplats (www.kyrkslatt.fi/kyrkslatts-rekryfestival) och i kommunens evenemangskalender och sociala medier (Facebook & Twitter), Nylands TE-byrås evenemangskalender (https://toimistot.te-palvelut.fi/kaikki-tapahtumat) och genom direktpost från TE-byrån till arbetssökandena i området.

Kyrkslätts digiRekryfestival