Kyrkslätts bibliotek installerar nytt bibliotekssystem och håller stängt 25.2−6.3

31.01.2019 08:17

Kategori: Bibliotek

Vi övergår till ett nytt bibliotekssystem i Kyrkslätts bibliotek, vilket innebär att biblioteken har ett tio dagars avbrott i verksamheten vid månadsskiftet februari mars. Vårt nya bibliotekssystem Axiell Aurora används allmänt av biblioteken i Finland.

Under avbrottet är alla verksamhetspunkter stängda, det vill säga huvudbiblioteket, barn- och ungdomsavdelningen Mesta och närbiblioteken i Masaby och Veikkola samt bokbussen. Stängningen gäller också vårt webbibliotek. Under stängningen kan man inte låna, återlämna, förnya eller reservera material. Också återlämningsluckan i Masaby bibliotek är stängd. Man kommer inte in i bibliotekens utrymmen för att läsa tidningar och alla veckovisa evenemang är inhiberade.

Som användare behöver du inte bekymra dig för att dina lån förfaller under stängningen, för ingen förfallodag infaller under avbrottet. Före vi stänger, får alla lån längre lånetid så att förfallodagen infaller tidigast 11.3. Också sista avhämtningsdagen för reserverade böcker skjuts framåt tills vi åter öppnar. Under avbrottet fungerar e-tjänsterna Elib, Ellibs och Naxos tjänsterna Music Library och Spoken World Library normalt.

I samband med bytet av bibliotekssystem övergår vi till självbetjäning vid avhämtning av reservationer. Det betyder att de som avhämtar reservationer inte längre behöver köa vid disken, utan kan hämta dem från en skild hylla och sedan låna dem via låneautomaten. I det nya bibliotekssystemet kan våra användare också själva uppdatera sina uppgifter via webbiblioteket. Dessutom möjliggör det nya systemet att i framtiden betala förseningsavgifter via nätet och smidigare tillgång till bibliotekets e-tjänster – dessa egenskaper tas senare i bruk.

Vi beklagar avbrottet och hoppas att det inte föranleder våra kunder problem.

Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta oss på kirjasto@kirkkonummi.fi eller per telefon 09 2967 2467.

Kyrkslätts bibliotek installerar nytt bibliotekssystem och håller stängt 25.2−6.3