Kyrkslätt sporrar företag till klimatåtgärder under webbinarierna

11.10.2021 09:54

Kategori: Företagande

Kyrkslätts kommun ordnar tillsammans med Vichtis kommun en serie med webbinarier för företag om klimatarbetets möjligheter. Det första webbinariet ordnas 28.10, och programmet för det har nu publicerats.

I den första delen av serien sätter vi in oss i fördelarna som företagen har av klimatarbetet. Under webbinariet får vi en översikt över kommunernas kostnadseffektiva klimatarbete och får höra två anföranden av experter. Ekonom Sampo Seppänen från Företagarna i Finland berättar om klimatförändringens inverkningar på marknaderna och om klimatarbetets möjligheter för företagen. Specialforskare Susanna Horn från Finlands miljöcentral presenterar kommunens och företagens klimatsamarbete genom att granska resultaten från REIVI-projektet, och berättar varför det lönar sig för företagen att ta tag i klimatarbetet.

Vid evenemanget lanseras också tävlingen Klimatjakten, som är riktad till företag på Kyrkslätts och Vichtis områden. I tävlingen kan företagen med sina klimathandlingar få synlighet i kommunernas kommunikationskanaler.

Webbinariet är till för alla oberoende av företagets storlek eller bransch. Programmet riktar sig i första hand till företag som är verksamma i Kyrkslätt och Vichtis, men även företag i andra kommuner är välkomna att delta. Evenemanget går på finska.

Bekanta dig med webbinariets program och anmäl dig här