Kosthållsservice
Vi serverar måltider i skolor, daghem, vårdhem, servicecentralen och även till kommunens personal.Servicecentralens restaurang är öppen tills vidare från och med 1.3.2021 enligt följande:
måndag–fredag 8.00–13.00
lördag–söndag stängt
Lunch
måndag–fredag 11.00–13.00
• alla matgäster ombes fästa särskild uppmärksamhet vid handhygienen genom att tvätta händerna före maten. Handdesinfektionsmedel finns vid ingången till matsalen.
• när man tar mat vid självbetjäningslinjen använder man sin egen servett när man håller i besticken
• vi önskar att var och en själv håller distans till matgästerna
• du är väl frisk när du kommer för att äta!
Välkommen!
Vi betjänar dagligen 10 000 kunder. Med kosten skapas välmående och maten som serveras har betydelse inom kosthållsservicen.
Näring
Näringsrekommendationerna för barn och unga följs, då skol- och daghemsmåltiderna intas som planerat som en helhet – huvudrätt, sallad, potatis/pasta/ris, korntillägg, bröd, näringsfett och mjölk/surmjölk.
Eleverna sammanställer sin skollunch själva enligt en modellportion för dagens måltidshelhet.
Matsedlar
För skolorna och daghemmen uppgörs en basmatsedel för 10 veckor och en vegetarisk matsedel.
Daghemmens matsedel omfattar också morgon- och mellanmål. I uppgörandet av matsedeln beaktas kundernas önskemål, näringsrekommendationer samt ekonomiska faktorer och verksamhetsfaktorer. Responsen från kunderna uppföljs regelbundet. Dessutom ordnas enhetliga temadagar och -veckor samt firas helger med olika mattraditioner.
I planeringen av matsedlar, valet av födoämnen och tillverkningen av maten fäster man särskild uppmärksamhet vid mängden salt och socker, mängden fett och fettets kvalitet samt riklig användning av fiber.
Bl.a. frågor om utdelning av skolmat skickas till adressen