King’s Road far genom Kyrkslätt

27.06.2019 11:40

Kategori: Museum Kultur

Föreningen Kungsvägen började återuppliva turistrutten då Nylands förbund avlägsnade de skyltar som det upprätthöll på Kungsvägen, som sträcker sig från Ryssland till Åbo.

”På sommarturnén på Kungsvägen för jag för tillfället väggskyltar till kommuner som ligger invid rutten så att rutten återupplivas”, berättar Mia Aitokari från föreningen Kungsvägen.

Föreningen publicerade också en turistkarta över Kungsvägen, som man kan få bland annat i aulan i Kyrkslätts kommunhus. Med hjälp av kartan kan man bonga King’s Roads viktigaste sevärdheter, till exempel Ragvalds museiområde. Kungsvägen löper genom gården till museiområdet.

Det lönar sig att besöka på Ragvalds för att uppleva Kungsvägens stämning särskilt på sommarlördagar, då museet är öppet kl. 11–15 och guidningen ingår i inträdesavgiften på två euro som uppbärs av vuxna.

Beredningen av Kyrkslätts kulturstrategi, som blir färdig nästa år, är i full gång, vilket stöttas av projektsekreteraren för kulturtjänsterna Jari Kallios sommarturné i kommunens kulturobjekt. Nu var det dags för Kungsvägen.

https://www.kyrkslatt.fi/ragvalds-sv-1

http://kuninkaantie.info

Mia Aitokari Kuninkaantie-yhdistyksestä