Invigning för Finland 100-naturskyddsområden och utflyktsevenemang söndagen 23.9

07.09.2018 12:51

Kategori: Idrott och friluftsliv Fritid

Invigningen firas med utflykter för allmänheten och gemensam samling. Utflykten startar från smedjan i Wohls gård. Vi samlas även på plats för att delta i öppningstal, musikuppträdande, läskservering och plättstekning (Volsvägen 597, stora parkeringsplatsen).  Ifall det skulle regna kan vi vara inomhus i ladugården.

Evenemanget är öppet för alla utan anmälan, gratis läskservering. 

Program

9.00 - 12.30
Fotvandring (Kyrkslätts miljöförening). Du kan bekanta dig med de nya Finland 100-skyddsobjekten på fotvandringen som leds av Pekka Borg kl. 9. Den tre och en halv timme långa vandringen går genom de gamla och nya naturskyddsområden i Vols till den skyddade myren
Stormossen och därifrån i riktning mot naturskyddsområdena nära Humaljärvi. Rutten slutar vid Vols ålderdomshem. Start från parkeringsplatsen vid Wohls Gård, ta med dig utrustning enligt väder och matsäck! 

11.00 - 12.30
Naturutflykt (Kyrkslätts miljöförening). En naturutflykt som är lämplig för barn och familjer startar kl. 11.00 på parkeringsplatsen vid Wohls gård och pågår ca 1,5 h. Under den stressfria utflykten går man runt naturstigen vid herrgården. Under utflykten studerar man fåglar, växter och insekter i den mångsidiga skogen som är intressant med tanke på artbeståndet. Ta med dig kikare och förstoringsglas om du har sådana hemma. Ledarna är Merja Talvela och Katriina Könönen, som är bekanta från fågelutflykter för barn.

12.00 - 14.00
Läskservering (2 timmar)
Plättstekning (Veikkolan Eräveikor ja Haltiat ry)

13.00 - 13.30
Öppningstal Saara Huhmarniemi (Kyrkslätts byggnads- och miljönämnds ordf.)
Musikuppträdande (Gitaristerna vid Kyrkslätts musikinstitut, låt M. Langer: Milonga)

13.30 - 14.00
Presentationsrunda av Wohls gårds park och naturstig (cirka en halv timme)

14.00 - 16.00
Traillöpning (ca 2 timmar, ledare Jaakko Kallio/Suomen Latu)

Välkommen att vara ute och fira grundandet av nya naturskyddsområden!

I samarbete med Kyrkslätts miljöförening rf , Suomen Latu, Veikkola Eräveikot och Haltiat ry, Wohls Gård Ab, Kyrkslätts musikinstitut och Kyrkslätts kommuns miljövårdsenhet.

Ytterligare information: Miljöplanerare Merja Puromies, tfn 0400 772 194, merja.puromies(a)kirkkonummi.fi

Suomi 100 luonnonsuojelu