Invigning av Finland 100-naturskyddsområden i solig stämning

25.09.2018 15:02

Kategori: Finland 100 Idrott och friluftsliv

Vid smedjan på Wohls Gård samlades sammanlagt nästan hundra personer under evenemanget för att fira invigningen av de nya naturskyddsområdena och en utflyktsdag 23.9.2018. Ordföranden för byggnads- och miljönämnden Saara Huhmarniemi förklarade de nya naturskyddsområdena invigda. Deltagarna njöt också av musik som framfördes av gitarrister från Kyrkslätts musikinstitut samt av delikatesser från kaffebordet och plättar som stektes av scouter.

Från smedjan vandrade utflyktsdeltagarna till den nya naturstigen i herrgårdsskogsdungen vid Wohls Gård och till herrgårdsparken samt på en längre utflykt till det nya naturskyddsområdet i Vols och till naturskyddsområdena i närområdena.

Evenemanget arrangerades i samarbete mellan Kyrkslätts miljöförening rf, Veikkolan Eräveikot ja haltiat ry, Whols Gård Ab, Suomen Latu, Kyrkslätts musikinstitut och Kyrkslätts miljövårdsenhet.

Naturskyddsområdena som grundades  Finlands 100-årsjubileum till ära ligger i Vols, vid Juusjärvi, i Kvarnby, vid Eriksgård, i Kantvik, i Kolsarby och i Jorvas. Alla de områdena ägs av Kyrkslätts kommun. Avgränsningarna finns på Kyrkslätts karttjänst.

I invigningstalet berättade Saara Huhmarniemi om betydelsen av skydds- och rekreationsområdena för människornas välmående och naturens mångfald.

Gitarrister från Kyrkslätts musikinstitut med sin lärare firade evenemanget med låten Milonga av Michael Langer.

På den nya naturstigen i herrgårdsdungen studerade utflyktsdeltagarna bl.a. svampar.

Scouterna från kåren Veikkolan Eräveikot ja Haltiat stekte flitigt goda plättar.

Scouterna från kåren Veikkolan Eräveikot ja Haltiat stekte flitigt goda plättar.