I Masaby bibliotek blir det fest lördagen den 4.5

16.04.2019 09:18

Kategori: Bibliotek

Invigningen av Masaby meröppna bibliotek och Masaby biblioteks 20-årsjubileum firas lördag 4.5 då det i biblioteket ordnas program för hela familjen kl. 10–15. Vi bjuder på tårta för de 500 första, kaffe och te och saft för barnen. Vi delar också ut ballonger festen till ära! Kommunstyrelsens ordförande Timo Haapaniemi håller festtal kl. 12.

Vid invigningen kan såväl vuxna som barn låta måla en skimrande glitterbild på sin hud. Från och med kl. 10.30 gör artisterna i jättesåpbubbelgruppen Ruffle Army i tre timmar glittertatueringar för alla intresserade som är över 3 år. Du kan välja mellan olika modeller och glittrande färger. Glittertatueringen är vattenfast och håller sig på huden i flera dagar. Bland glittertatueringsmodellerna finns till exempel hjärta, delfin, fladdermus, fjäril och dinosaurie.

Arne Alligator & Djungeltrumman uppträder på finska kl. 11 och svenska 12.30. Bandet spelar glad och medryckande barnmusik och är det mest streamade barnbandet i Norden. På scenen ger Arne Alligator & Djungeltrumman en intensiv och jätterolig show. Arne hittar på hyss och spelar djungeltrummor, som också kallas för congas. Bandet består förutom av förtjusande och kramgoa Arne också av två safariklädda kompisar, Tomas och Macke.

Musik för vuxnare smak serverar Greyhound Jazz Band som uppträder kl. 14-15. Greyhound Jazz Band är en grupp som slagit rot i Kyrkslätt och varit verksam i nästan 10 år. Bandet spelar glad, jazzig musik.

Vid invigningen kan du också behändigt registrera dig som användare av det meröppna biblioteket och få handledning i hur du uträttar ärenden i ett meröppet bibliotek. Efter invigningen är Masaby bibliotek öppet sju dagar i veckan tack vare meröppettekniken: från söndag till torsdag kl. 7-21 och fredagar och lördagar kl. 7-18. Personalen är på plats som tidigare, alltså måndagar, tisdag och torsdagar kl. 15-20 och onsdagar, fredagar och lördagar kl. 10-15.

Välkomna till invigningen av det meröppna biblioteket och 20-årsjubileumsfesten alla kommuninvånare, biblioteksvänner, samarbetspartners och intresserade av det meröppna biblioteket! Låt oss fira biblioteket tillsammans!

Arne Alligator & Djungeltrumman uppträder på finska kl. 11 och svenska 12.30.