Hygienvecka i simhallen 12–18.10.2015

07.10.2015 10:17

Kategori: Fritid

I Kyrkslätts simhall firas en hygienvecka den 12–18 oktober 2015. Med hjälp av hygienveckan vill vi påminna om hur viktigt det är att kunderna tvättar sig och följer hygienanvisningar med tanke på renligheten, trivseln och säkerheten i simhallen. Vi vill också lyfta fram hur mycket kunderna själva genom sitt agerande kan påverka dessa saker.

Under hygienveckan finns i simhallens vestibul hygienanvisningar för allas läsning, bilder som åskådliggör vikten av att sköta hygienen och en hygienenkät på vilken vi önskar få mycket svar. Genom hygienenkäten vill vi få respons på renligheten och nivån på hygienen i vår simhall. Utvecklingsförslag gällande renligheten är också välkomna. Man kan besvara enkäten anonymt eller med sitt namn. Bland dem som besvarat enkäten och lämnat sina kontaktuppgifter utlottas ett seriekort med 10 gånger till simhallen.

Simhallspersonalen svarar gärna på alla frågor som kunderna undrar om gällande såväl hygien, renlighet som alla oklara saker som gäller vår simhall. Tveka inte att fråga om råd.

Simhallspersonalen betonar särskilt följande anvisningar:

  • Tvätta dig utan baddräkt ordentligt med tvättmedel före bastubad och simning.
  • Håret väts och tvättning med tvättmedel rekommenderas före simning. Om du inte vill väta håret ska du använda badmössa. Man kan be simövervakarna om en engångsmössa.
  • Man badar bastu utan baddräkt (baddräkten får inte heller användas som sittunderlag).
  • Man ska absolut undvika att raka sig i simhallen på grund av den allmänna hygienen.
  • Kom till simhallen endast om du är frisk. Om man lider av en smittsam sjukdom får man inte komma till simhallen.