Hobbyglädje på hobby-pop-up-evenemangen

16.08.2019 13:23

Kategori: Ungdoms- och idrottstjänster

Hobby-pop-up-evenemang för barn och unga 13-15.8 på Velmo i Veikkola, i Kyrkdalsparken i centrum och på Frami i Masaby.  Under tre kvällars tid kunde ungefär 400 barn, unga och deras vårdnadshavare bekanta sig med bl.a. karate, astronomi, konsthantverk, dockteater, musik, konståkning, trickbanor, parkour, innebandy, dans, handboll, friidrott, läsning, teater, scoutverksamhet och orientering. Fritidstjänsterna tackar alla aktörer för deras medverkan!

Anmälningstiden till de avgiftsfria hobbygrupperna MyHobby och TALENT har börjat

Pilates, vetenskap, teknologi, gym, bildkonst, simning, möjligheter att prova olika motionsgrenar och kampsporter samt mångsidiga motionsgrupper. Dessutom kommer innebandy, parkour, funktionell träning och bouldering. Anmälningstiden till de avgiftsfria hobbygrupperna för barn och unga har börjat. Du hittar hobbygrupperna på tjänsten harrastushaku.fi med sökorden myhobby och talent. Alla MyHobby- och TALENT-grupper är avgiftsfria. Vi lägger hela tiden till nya hobbyer, för vi ingår just nu nya samarbetsavtal.

MyHobby-gupperna är riktade till barn och unga i skolåldern och TALENT-grupperna till barn och unga som behöver särskilt stöd. Det viktigaste i dessa hobbygrupper är att uppleva glädje och framgång. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av hobbyn i fråga.

MyHobby- och TALENT-grupperna ordnas i samarbete mellan fritidstjänsterna och olika aktörer. För tillfället deltar Gladius Kirkkonummi ry, KNUF r.f., Kirkkonummen Urheilijat ry, Masalan Kisa ry, Veikkolan Veikot ry och Kirkkonummen Liikuntakeskus i verksamheten. Och flera är på väg!

pop-up 2019