Hobbybilen för seniorer

För att bekämpa coronavirusepidemin har nya begränsningar tagits i bruk i Kyrkslätt. Därför avbryts Hobbybilens verksamhet för seniorer fram tills 31.3.2021.


Målet med seniorernas hobbybilsverksamhet är att handleda och ge tips om självständigt motionerande och skapa gemenskap på olika verksamhetsställen, så som näridrottsplatser, seniorparken, konditionsslingor osv. Utrustningen i hobbybilen för seniorer ger möjlighet till mångsidig verksamhet; bl.a. för balans- och muskelkonditionsövning, stavgång och olika gårdsspel. På plats finns alltid en idrottsinstruktör för att ge handledning och råd.

Du kan fritt välja bland evenemangen enligt eget intresse och egen tidtabell. Verksamheten är avgiftsfri och kräver inte separat förhandsanmälan. Under coronatiden samlar vi in deltagarnas namn och telefonnummer varje gång. Vi förstör kontaktuppgifterna regelbundet.

Handledningsspråk: finska. Verksamheten inhiberas vid regn.

Ungdoms- och idrottstjänsterna iakttar i sin verksamhet Institutet för hälsa och välfärds (THL), undervisnings- och kulturministeriets (UKM), regionförvaltningsverkens, Arbetshälsoinstitutets och kommunens föreskrifter gällande coronaviruset. Det är på varje kunds eget ansvar att följa myndigheternas bestämmelser, anvisningar och rekommendationer i sin egen verksamhet och på så sätt för sin del förhindra spridningen av coronaviruset. Kom bara om du är frisk.

Ytterligare information:

Ungdoms- och idrottstjänsterna
hälsoidrottsinstruktör Susanna Rahikainen tfn. 040-561 2203