Hobbybilen erövrade på sportlovet

28.02.2020 12:57

Kategori: Unga Ungdoms- och idrottstjänster Barn Fritid

På sportlovet ordnade vi avgiftsfri hobbyverksamhet över hela skalan för barn, unga och deras familjer på olika håll i Kyrkslätt. Eftersom temperaturen låg på plussidan flyttade vi de gemensamma aktiviteterna från sanden på skridskoplanerna bland annat till bowlinghallarna. De unga hade i tre dagar möjlighet att gratis delta i bowling både i Bowling Areena i centrum och i Kyrkslätts bowlinghall i Masaby.Också ungdomslokalerna fungerade som bra samlingsplatser vid regn. Vi fick erfarenhet av klätterväggen i Masaby allaktivitetshus då Kirkkonummen Seudun Kiipeilijät ry handledde frivilliga i hemligheterna bakom bouldering, och i Bredbergets ungdomslokal ordnades gemensamma aktiviteter med gårdsspel och Escapebilen.

Otroliga 900 deltagare i Vattendiscot

Det populära Vattendiscot med musik och häftig belysning ordnades också under sportlovsveckan. Hobbybilen parkerade vid simhallen och hade med sig inomhus problemlösningsuppgifter och sumobrottning för barn. I sumobrottningen drabbade barnen samman hela 150 ronder, och barnen var ivriga! Allt som allt gick ca 900 kommuninvånare på vattendiscot, vilket är ett ofattbart antal simmare som dansar disco! 

Invånarparkerna bjöd på gratis mat

De avgiftsfria matserveringarna under lovet ordnades i alla invånarparker, och samtidigt besökte Hobbybilen parkerna och bjöd familjerna på aktiviteter. Hobbybilen parkerade på platsen och erbjöd utomhusspel, bland annat frisbeegolf och bågskytte med sugkoppspilar. Handledarna lärde barn och unga att göra hundar av trolleriballonger, vilket var ett jätteroligt program. Verksamheten var så populär att Hobbybilens besök i invånarparkerna kommer att få en fortsättning i juni.


Anmälan till sommaraktiviteter för barn och unga börjar

Blicken är vänd mot sommarlovet i horisonten och anmälan till sommarens läger och klubbar öppnas 10.3 kl. 9.00 på adressen https://www.kuntapalvelut.fi/kirkkonummi/index.php?l=sv Hobbybilen kommer också att åka omkring under hela juni och erbjuda avgiftsfria mångsidiga aktiviteter för barn och unga. Hobbybilens tidtabeller hittar du behändigt på adressen www.kyrkslatt.fi/hobbybilen

 

Du kan höra dig för om ytterligare information om fritidstjänsternas hobbyverksamhet på adressen harrastustoiminta@kirkkonummi.fi / hobbykoordinator Sanna Korkelainen

seinäkiipeily