Hjälp en barnfamilj - bli Mannerheims Barnskyddsförbunds familjefadder eller bli vän till en invandrarmamma

12.09.2017 08:23

Kategori: Vård- och omsorgsväsendet

Hjälp en barnfamilj - bli Mannerheims Barnskyddsförbunds familjefadder

Mannerheims Barnskyddsförbunds familjefadder verkar som stödperson för familjen och föräldern och deltar i familjens vardag.

Familjefaddrarna fungerar i allmänhet som en familjs fadder i ett års tid. Familjefaddern och fadderfamiljen träffas oftast varannan vecka i några timmars tid. Detta frivilligarbete ersätter ofta den tidigare släkt- och granngemenskapen. Det är inte längre självklart att ha bekanta eller släktingar i sin närhet. Många familjer upplever numera att de är ensamma  (Vanhempien yksinäisyys, kyvykkyys ja vaikutus lapsiin: N Junttila 2016).

Familjefaddrarna kan vara till hjälp i många vardagssituationer: ibland behövs det någon att prata med, ibland någon att gå på promenad med och ibland hjälpande händer eller en famn för barnet. En förenande faktor för alla familjefaddrar är viljan att vara till hjälp och intresset för barnfamiljers liv.

Det finns brist på familjefaddrar i Kyrkslätt, och därför söker Mannerheims barnskyddsförbund nu nya frivilliga.
Före utbildningen intervjuar förbundet dem som är intresserade av att bli familjefaddrar.

Bli vän till en invandrarmamma

Till verksamheten gällande att bli vän till en invandrarmamma söks nu kvinnor som talar god finska för att bli vän till kvinnor som flyttat till landet. Syftet med verksamheten är att stöda kvinnornas integration och inlärning av finska. Man kan också ta med sina egna barn om man så önskar, för avsikten är att träffa invandrarmamman i vardagliga situationer på sitt eget bostadsområde.

Utbildningen av nya familjefaddrar hålls i Masaby bibliotek (adress Sundsbergsvägen 1, 02430 MASABY) lö 23.9 kl. 10.00-15.00, ti  26.9 och må 2.10 kl. 17.30-20.00.

Utbildningen för vänner till invandrarmammor ordnas lö 23.9 kl. 10-15 i Masaby bibliotek.

Du kan anmäla dig via www.olettärkeä.fi Ta kontakt också om du skulle vilja verka som familjefadder eller vän, men just den här utbildningen inte passar dig jaana.ritola@mll.fi

MLL